Stor test av fiskekaker: Testvinneren smakte rett og slett fortreffelig

Helseinspirator har testet fiskekaker.
Helseinspirator har testet fiskekaker. Foto: Trine Dahlmo

Helseinspirator ble forbauset over kvaliteten på ferdige fiskekaker. Fiskemannens Fiskekaker ble den suverene vinneren av testen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerne blir stadig mer helsebevisste, også når det gjelder hvilke ferdigretter som havner i handlekurven. Matvareprodusentene har klart å møte denne trenden og tilbyr stadig flere produkter med gode råvarer og ikke alt for mye sukker, salt og tilsetningsstoffer.

Helseinspirators vurdering

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere.

Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters nye matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Både Kjell Petter og jeg har trådd våre barnesko i fjærsteinene ved hyttene til våre respektive besteforeldre. Å dra ut på fjorden for å fiske, sløye fangsten og lage fiskemat ble derfor naturlig en del av barne- og ungdomstid. Min farmors og Kjell Petters mormors fiskekaker ble høyt verdsatt av både barn og voksne og havnet hyppig på middagsbordet.

De ble også spist rykende ferske på gaffel av sultne barn som lot seg lokke til kjøkkenet av den deilige duften av nylaget fiskemat.

Kan matvareprodusentene tilby like gode fiskekaker som mange av oss har vokst opp med? Og hvordan er det med kvaliteten på råvarene?

Det var spørsmålene jeg stilte meg da jeg dro til ulike dagligvarebutikker på jakt etter fiskekaker.

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens: Trine er sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av rene råvarer.
  • Vekteffekt: Hvilken tallerkenmodell i TD-metoden måltidet tilhører. Metoden er en vektreguleringsmetode, fremkommet som et resultat av Trines mangeårige erfaring som ernæringsterapeut. Ved å følge sine klienters vekt- og helseeffekt av ulike kostholdstiltak har hun erkjent at både fete lavkarbodietter og magre karbohydratrike dietter gir lavere vekt og bedre helse. Med tanken – hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele - har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden. Mer om metodens tallerkenmodeller finner du på hennes blogg Helseinspirator
  • Pris og mengde
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

Etter at vi to stiftet hjem, har vi spist lite ferdigkjøpte fiskekaker. Hvordan kunne vel matvareprodusentene konkurrere med våre bestemødres velsmakende fiskekaker? Jeg hadde dessuten friskt i minnet fiskekakeutvalget vi som småbarnsforeldre hadde å velge i. De fleste fiskekakene inneholdt forsvinnende lite fisk og en urovekkende lang liste over e-stoffer. De fristet lite når vi tross alt hadde tilgang til båt og fjord, og kunne fiske og lage fiskekakene selv.

Så kom Lofotens 80 prosent fiskeburgere på markedet for noen år siden og vekket min interesse. De var de første produsentene som fikk meg til å legge merke til at de fremhevet fiskeinnholdet i produktene i markedsføringen. Deretter kom flere med tilsvarende profil.

Les hele testen nederst

Da jeg her om dagen, etter mange år med forsvinnende få ferdigfiskekaker i handlekurven, dro på spaning for å handle inn fiskekaker til matanmeldelsen, var jeg derfor spent på hva jeg ville finne. Det var overraskende lett å finne fiskekaker med over 60 prosent fisk og lite tilsetningsstoffer, og sannelig ikke like enkelt å finne fiskekaker med lite fisk og mye tilsetningsstoffer. Jeg måtte faktisk be om hjelp av butikkbetjeningen for å finne fiskekaker med mindre fisk. Noe hadde definitivt skjedd med fiskekakeutvalget siden jeg var småbarnsmamma, så det var med forventningsfull spenning jeg dro hjem med mine funn og gjorde klart til smakstesten.

Med kniv, gaffel og notisblokk skred Kjell Petter og jeg til verks.

Må ikke bli for bløt

En god fiskekake inneholder ikke for lite fisk, og heller ikke for mye. Blir det for lite må det kompenseres med mer stivelse og væske, noe som gjør fiskekakene bløte. De vil naturlig nok samtidig smake mer mel/stivelse og mindre fisk. Blir det motsatt for mye fisk i fiskekakene blir de tørre, kompakte og faller fra hverandre. 60 – 70 prosent fisk er gjerne passelig. Det kan være mer i fiskeburgere som skal ha en fastere konsistens.

Hovedingrediensen i en fiskekake bør være fisk. Hvite fiskesorter som sei, torsk og hyse er ofte brukt. Hvitlaks, også kalt Vassild er en ukjent fisk for de fleste, men benyttes ofte i fiskefarseprodukter. Den tilhører laksefamilien, men er hvit i kjøttet og ikke like fet som vanlig laks. Surimi benyttes også i fiskekaker og er en fiskefarse som gjerne består av fisk, stabilisatorer og stivelse. Tilsetningsstoffene som benyttes i surimi regnes ikke som skadelige, spørsmålet er mer – er det nødvendig å bruke surimi når tilsetningsfrie rene råvarer i stedet kan benyttes? Smaksforsterkeren MSG er også mulig å finne i fiskekaker, noen jeg mener er unødvendig. Forbrukerne har i flere år gitt kraftig signal om at de ønsker MSG-fri mat, noe mange matvareprodusenter har tatt til etterretning.

Terningkastene vi noterte på smakstesten ble totalt forrykket når jeg deretter vurderte innhold og pris. Her var det positive, og ikke fullt så positive ting å ta hensyn til i alle kategorier.

Suveren vinner

Fiskemannens Fiskekaker ble den suverene vinneren av testen. De smakte rett og slett fortreffelige og besto av gode råvarer. Prisen var dessuten svært lav, særlig sett i lys av produktets kvalitet. Lofotens Familiens fiskekaker med gulrot- og blomkålmos og Findus sine Matlyst fiskekaker med brokkoli- og ertemos fulgte tett etter. De smakte svært godt, og fikk ekstra velvilje på grunn av det imponerende råvareutvalget. Både Lofoten og Findus har satset på familievennlige og kvalitetsmessig gode produkter med mye fisk og lite salt og tilsetningsstoffer. Flere av produktene inneholder grønnsaker slik disse to gjør. Dette er en trend vi liker!

Ingen av fiskekakene smakte riktig ille og alle inneholdt mer enn 50 prosent fisk. Laveste terningkast ble derfor tre. Dårligst ut i forhold til smak og innhold kom Remas Prima fiskekaker og Xtras fiskekaker. Prisen var på den andre siden uslåelig lav sett i lys av at de tross alt hadde et greit nok innhold av fisk.

Helseinspirator tester ferdigretter:

Fiskemannen fiskekaker, Terningkast 6

Smak, konsistens: Dufter mildt og godt av fisk. God, rein fiskesmak som varer lenge. Passelig mye løk, som gir fiskekakene den gode hjemmelagede smaken. God konsistens - fast og samtidig porøs. Ikke for salt. Ingen andre krydder er fremtredende. Disse fiskekakene hadde den reneste og beste fiskesmaken og vi strekker oss så langt som å si at de minnet oss om bestemors fiskekaker.

Saken fortsetter under

Råvarer: 65 prosent fisk. Gode råvarer. I tillegg surhetsregulerende middel (E326, E261). Fiskekakene er spedd med hovedsakelig vann og kassavastivelse. Fiskeinnholdet kommer fra hvitlaks, sei og hyse. 1 gram salt.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr 28,90. 400 gram. Kr. 7,20 per 100 gram. En svært lav pris i forhold til kvalitet! Kun halve prisen i forhold til produkter med tilsvarende kvalitet.

Lofoten Familiens fiskekaker med gulrot- og blomkålmos, Terningkast 6

Smak, konsistens: Lukter tiltalende av fisk, gulrot og løk. Ikke for salt. God, ren fiskesmak. Fin konsistens - fast og samtidig porøs. Gulroten fremhever fiskesmaken på en god måte.

Saken fortsetter under

Råvarer: 58 prosent fisk og 20 prosent grønnsaker. Kun rene, naturlige råvarer. Spedd med hovedsakelig melk og potetmel. Fiskeinnholdet kommer fra hyse og hvitlaks og grønnsakene er gulrot, blomkål, løk og hvitløk. Fettet kommer hovedsakelig fra ekte smør. 1,2 gram salt. Fiskekakene er glutenfrie.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 69,90. 500 gram. Kr. 14,00 per 100 gram. Testens dyreste, men her vil vi påstå at pris står i stil med kvaliteten.

Findus – Matlyst fiskekaker med brokkoli- og ertemos, Terningkast 5

Smak, konsistens: Dufter deilig av stekt løk. Fast, litt tørr og kornete konsistens. Fiskekakene var svært høye, noe som gjorde dem litt upraktiske å skjære i. De smakte mildt og godt av fisk og var ikke for salte. De hadde ingen utpregede smaker av krydder. Brokkolismaken gav fiskekakene karakter og en litt krydret smak som vi likte svært godt.

Saken fortsetter under

Råvarer: 65 prosent fisk og 26 prosent grønnsaker. Kun rene, naturlige råvarer. Fiskekakene er knapt spedd i det hele tatt, derav den litt kompakte konsistensen. Fiskeinnholdet kommer fra torsk, sei og hvitlaks mens grønnsakene kommer fra erter (egentlig en belgfrukt), brokkoli, søtpotet, purre og løk. Aroma er tilsatt, uten at det er ytterligere spesifisert. De hadde testens laveste innhold av salt med kun 0,86 gram/100 gram. De er merket glutenfrie. Disse fiskekakene er foruten gode råvarer fullpakket av gode intensjoner med en tydelig barnevennlig og kvalitetsmessig profil.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 59,90. 450 gram. Kr. 13,30 per 100 gram.

Findus - Matlyst fiskekaker med gulrot- og søtpotetmos Terningkast 5

Smak, konsistens: Dufter deilig av stekt løk. Fast, litt tørr og kornete konsistens. Fiskekakene var svært høye, noe som gjorde dem litt upraktiske å skjære i. Mild i smak. Hverken sterke krydder eller fiskesmak er fremtredende. En viss sødme fra gulroten og løken kan merkes, men mindre enn Lofotens fiskekaker med gulrot.

Saken fortsetter under

Råvarer: 65 prosent fisk og 26 prosent grønnsaker. Kun rene, naturlige råvarer. Fiskekakene er knapt spedd i det hele tatt, derav den litt kompakte konsistensen. Fiskeinnholdet kommer fra torsk, sei og hvitlaks mens grønnsakene kommer fra søtpotet, gulrot, purre og løk. Kun 0,96 gram salt. Disse fiskekakene er foruten gode råvarer fullpakket av gode intensjoner med en tydelig barnevennlig og kvalitetsmessig profil.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 59,90. 450 gram. Kr. 13,30 per 100 gram.

Lofoten Familiens fiskekaker, Terningkast 5

Smak, konsistens:
God duft av fisk og løk. God fiskesmak. Litt for seig konsistens. Mild og tiltalende smak. Smaken av løk og muskat kan så vidt merkes, men akkurat nok til å gi fiskekakene karakter.

Råvarer: 60 prosent fisk. Kun rene, naturlige råvarer. Spedd med hovedsakelig rismelk og potetmel. Fiskeinnholdet kommer fra hvitlaks, hyse og torsk. 1,4 gram salt. Fiskekakene er merket glutenfri og ikke tilsatt melk.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 69,00. 600 gram. Kr. 11,50 per 100 gram.

Raud fiskekaker, Terningkast 5

Smak, konsistens: Dufter godt av muskat. Fin konsistens – fast og litt seig, på en god måte. Ren og fin fiskesmak. God muskatsmak, uten at den tar overhånd. Fiskekakene minner om hjemmelagede som er litt mer spedd. De er svært lik Rørvik sine fiskekaker i konsistens og fremstår smaksmessig som en mer krydret utgave.

Råvarer: 52 prosent fisk. Spedd med hovedsakelig melk og tapiokastivelse. Fisken som er brukt er hvitlaks. 1,5 gram salt. Av tilsetningsstoffer inneholder fiskekakene fortykningsmiddel E412. De er merket glutenfri. Trekk for litt lavt fiskeinnhold.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 37,00. 480 gram. Kr. 7,70 per 100 gram.

Fiskeriet fiskekaker Terningkast 4

Smak, konsistens: Mild og behagelig duft av muskat og gulløk. Konsistensen er for kornete og tørr, noe som trekker ned. Fiskekakene faller fra hverandre vi når skjærer dem opp. Muskatsmaken var litt for dominerende for vår smak. Passelig salt.

Råvarer: 70 prosent fisk. Kun rene, naturlige råvarer og testens høyeste fiskeinnhold. Fiskekakene er hovedsakelig spedd med melk og tapiokastivelse. Fiskeinnholdet kommer fra hvitlaks og hyse. Salt 1,1 gram. Med så gode råvarer synes vi det er synd at smak og konsistens trakk ned helhetsinntrykket.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 39,00. 460 gram. Kr. 8,50 100 gram. Lav pris i forhold til det høye fiskeinnholdet!

Rørvik fiskekaker Terningkast 4

Smak, konsistens: God duft. Veldig delikat konsistens - fast og saftig. Deilig ettersmak av løk og fisk. Smaken er mild og fiskesmaken har hovedrollen. De er svært lik Rauda sine fiskekaker i konsistens, men har en mildere og mer ensartet smak. Disse fiskekakene likte vi veldig godt, og de ville fått høyere terningkast om vi skulle vurdert dem kun ut fra smak.

Saken fortsetter under

Råvarer: 51 prosent fisk hvor fiskeinnholdet kommer fra hvitfisk, uten at arter er spesifisert. De er hovedsakelig spedd med helmelk og potetmel slik som i mange tradisjonelle fiskekakeoppskrifter. 1,4 g salt. De er merket glutenfrie og ikke tilsatt melk. Av tilsetningsstoffer inneholder fiskekakene stabilisator E450 og smaksforsterkeren MSG. Kraftig trekk i terningkast på grunn av innhold av MSG.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 34,90. 350 gram. Kr. 10,00 per 100 gram.

Coop - Fra havet fiskekaker Terningkast 3

Smak, konsistens: Lett muskatduft. Mild i smak. Rein fiskesmak, uten smak av løk og kun en liten anelse muskat. Smaker egentlig lite av det meste. Litt deigete og løs konsistens. For lite tyggemotstand.

Råvarer: 65 prosent fisk hvorav 49 prosent fra hvitlaks og hyse mens resten av fisken kommer fra surimien. Fiskekakene er hovedsakelig spedd med melk, vann, potetmel og tapiokastivelse. Salt 1 gram.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr 43,30. 400 gram. Kr 11,00 per 100 gram.

Xtra fiskekaker Terningkast 3

Smak, konsistens: Kunstig duft. Mild, litt deigaktig smak. Porøs og lite tyggemotstand. Ikke for mye salt. Minner mer om en godt spedd fiskebolle enn en fiskekake. Ikke smak av krydder eller løk. Intetsigende. Testens dårligste på konsistens.

Råvarer: 55 prosent fisk hvorav 40 % ren fisk og resten av fisken fra surimien. Fiskekakene er hovedsakelig spedd med vann, melk, potetmel og tapiokastivelse. Fiskeinnholdet kommer fra hvitlaks og hyse. Ingredienslisten inneholder en lang rekke E-stoffer. De trenger nødvendigvis ikke å være skadelige, men er de nødvendige? Salt 1,2 gram.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 24,30. 950 gram. Kr. 2,60 per 100 gram. Sammen med Remas Prima fiskekaker er de testens definitivt billigste fiskekaker. De inneholder begge tross alt OK mengder fisk, så her får man mye fisk per krone. Derfor ett terningkast mer enn smakstesten tilsier

Rema 1000 Prima fiskekaker Terningkast 3

Smak, konsistens: Lukter litt underlig, kunstig. Mild smak med litt smak av løk og muskat. De smaker egentlig lite og hverken krydder eller fiskesmak er fremtredende. For løs konsistens og lite tyggemotstand.

Råvarer: 53 prosent fisk. Kun naturlige råvarer. Fiskekakene er hovedsakelig spedd med melk og tapiokastivelse. Fiskeinnholdet kommer fra hvitlaks. Trekk for testens høyeste saltinnhold, som er hele 1,9 gram..

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 13,30. 520 gram. Kr. 2,60 per 100 gram. Sammen med Xtras Prima fiskekaker er de testens definitivt billigste fiskekaker. De inneholder begge tross alt OK mengder fisk, så her får man mye fisk per krone. Derfor ett terningkast mer enn smakstesten tilsier

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Oslo: Politiet avfyrte skudd – har kontroll på stjålet ambulanse12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Erdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Tyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg
Siste nytt
13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeOslo: Politiet avfyrte skudd – har kontroll på stjålet ambulanse12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenErdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenTyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg
Populært