utforsk
Tørke gir økonomiske konsekvenser for Cape Town: – Vannprisene har økt med 100 prosent
–  Nå vanner vi kun for å holde vinen i live – og ikke mer enn det, forteller vinmaker i Cape Town.
– Nordmenn spiller russisk rulett med milliarder
– At vi gambler med noe som er en så stor del av privatøkonomien som bil faktisk er, er alarmerende, sier privatøkonom i SpareBank 1 SMN, Endre Jo Reite.
– Det handler om å snu seg mot partneren, ikke snu seg bort
Par som vender seg mot hverandre, viser hverandre oppmerksomhet og skaper positive øyeblikk flere ganger om dagen, vil trolig greie å holde sammen, professoren John Gottman.
Arkeologisk funn i Kenya vekker oppsikt
Homo sapiens kan ha benyttet avanserte verktøy og store sosiale nettverk for over 320.000 år siden.
– Med hjernen er det litt «use it or lose it»
Det er viktig å trimme både hjernen og kroppen, mener nevrolog. 
Ja, man blir faktisk mer sulten etter slanking
Hvis man har vært litt tjukk, og går ned i vekt, vil man sannsynligvis for resten av livet måtte leve med økt sultfølelse og mindre mat.
Christianittene drukner i turister
Turistene lar seg lokke av det rolige tempoet og alternative opplevelser, men innbyggerne i Christiania har fått nok. – Vi har begynt å gjemme oss, sier Line Bjarnhof som har bodd her i 47 år.
Turisten som USA og Norge ofret
Alt gikk galt for turisten Newcomb Mott i 1965. USA ville ikke bytte en ekte spion mot ham som bare var en turist, Norge leverte bevisene Sovjet trengte og harryturen hans fikk et fatalt utfall.  
– Beinrestene tilhører flypioneren Amelia Earhart
Flypioner Amelia Earhart og hennes navigatør Fred Noonan forsvant sporløst over Stillehavet den 2. juli 1937. Nå kan en analyse av beinrester ha løst mysteriet om hva som egentlig skjedde.
Varmerekord i Arktis: – Det er bare helt vilt
Årets vinter var den varmeste som noen gang er registrert i Arktis. Samtidig har det aldri før vært så lite is og så mye åpent vann.