Meny
utforsk
10.000 år gamle knokler fra Brasil har gener fra stillehavsøyer
Hvordan kom de dit?
Dramatisk nedgang i antall Monark-sommerfugler
En forskergruppe i Florida har fulgt de flotte sommerfuglene i 37 år. Siden 2005 er det blitt 80 prosent færre monarker i USA.
Forsker med overraskende funn: De som bor i Oslo sentrum trives best
Selv familier med barn trives bedre i nabolaget dersom de bor i Oslo sentrum istedenfor i en forstad 5-15 kilometer unna bykjernen, ifølge en ny studie.
Norges største fødestue
På alle de andre Nortura-anleggene i Norge handler det om slakt. På Våler i Hedmark skapes det liv. Nærmere bestemt 34 millioner kyllinger klekkes der. Hvert år.
Du trodde kanskje fake news var ille? «Deep fakes» er stedet sannheten drar for å dø
Teknologi kan få det til å se ut som om hvem som helst har sagt eller gjort noe. Er det dette som er neste bølge i (feil)informasjonskrigen?
Byggingen av ny egyptisk hovedstad i gang
Egypt er i gang med byggingen av en ny hovedstad. Det er foreløpig ukjent hva den skal hete.
Dette kan gi deg klekkelig bot i Roma
Den italienske hovedstaden kommer med nye tiltak for å takle «uregjerlige turister». Bøter på hundrevis av euro kan bli delt ut for kostymer, alkohol og bading i fontener.
Kilogrammet skal pensjoneres
Hvor mye er en kilo? Etter 129 år er det staket ut en ny framtid for både kilogrammet og andre internasjonale måleenheter.
Historisk brev fra Einstein solgt på auksjon - advarte mot antisemittismen
I brevet fra 1922 advarte den tyske vitenskapsmannen mot voksende nasjonalisme og antisemittisme. Nå har brevet blitt solgt på auksjon for nærmere 40.000 dollar.
Fremdeles ingen spor etter mørk materie
Hvis såkalte WIMP-partikler finnes så må de være nokså sære. Men professor Are Raklev sier at det finnes en zoologisk hage av mørke hypoteser, og nå ser forskerne at søket har utvidet seg.