utforsk
Analyse: Mannskapet på argentinsk ubåt døde på 40 millisekunder
De 44 menneskene om bord i den savnede ubåten ARA San Juan rakk aldri å drukne eller registrere smerte, hevder USAs maritime etterretningstjeneste. 
Fant glemt flukttunnel i Berlin
På 60-tallet begynte en gruppe østberlinere på en hemmelig tunnel som skulle gjøre det mulig å flykte fra Øst til Vest. Nå er tunnelen funnet igjen.
Flyulykkegransker: Polsk presidentfly eksploderte i lufta
Flykatastrofen som utraderte store deler av det polske politiske lederskapet i 2010 skyldtes eksplosjoner, ifølge ekspertgruppe.
Rettsreferatene fra hekseprosesser i Norge utgis i moderne språkdrakt
UiT-forsker utgir bok med de originale rettsreferatene fra hekseprosessene i Finnmark, i moderne språkdrakt. 91 menn og kvinner ble brent levende på bål her.
– Verre med plast i elver og sjøer
Nesten all forskning om plastforurensning i vann, handler om havet. Men det største problemet er plasten som havner i ferskvann, mener NTNU-biolog.
Astronomer har funnet kjempestjerner i nabogalakse
En gruppe astronomer har oppdaget et overraskende stort antall kjempestjerner, ti ganger større enn vår egen sol, i en galakse ikke langt unna vår egen.
Slik trodde de fremtiden skulle bli
I år 1900 prøvde et magasin å se inn i framtiden for å beskrive år 2000. Her er hva de så for seg.
Lurte alle til å tro det fantes liv på Månen
180 år før «falske nyheter» ble et begrep, skrev New York-avisen The Sun fantastiske beretninger om liv på månen. Historiene forbløffet en hel verden og bragte avisens opplagstall til himmels.
Avdekker Nidarosdomens hemmeligheter stein for stein
Ikke bare pilegrimer tiltrekkes Nidarosdomen. Det gjør også forskere, som finner svar på uløste gåter som ligger i de gamle steinene og i arkitekturen.
Fikk takkebrev fra kongeparet: – Tror jeg har Norges fineste drikkevann
Han har gravd dypt både i lomma og egen grunn, inspiseres jevnlig av Mattilsynet og har fått takkebrev fra kongeparet for kildevannet som helbreder.