Brokke-Suleskarveien: Sommersesongen snart igang i Setesdal

Brokke-Suleskarveien er et unikt skue med sine majestetiske høye brøytekanter.
Brokke-Suleskarveien er et unikt skue med sine majestetiske høye brøytekanter. Foto: Spectacular Norway
Artikkelen fortsetter under annonsen

21. mai er turistsesongen offisielt i gang i Setesdal. Da åpner Brokke-Suleskarveien og en av de flotteste veistrekningene i landet inviterer til storslåtte opplevelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den fire mil lange ferdselsåren som forbinder Setesdal med Rogaland, er hvert år et fantastisk skue når veien åpner seg mellom høye brøytekanter og reisen går gjennom imponerende fjellandskap, over høyfjellpass og forbi vakre innsjøer, lokker Visit Setesdal i en pressemelding.

Den historiske fartsveien er åpen fra mai til november og er et godt utgangspunkt for å utforske Setesdals vakre natur. Rett etter åpningen er veien et unikt skue med sine majestetiske høye brøytekanter.

Utover sommeren når snøen smelter byr strekningen på mange muligheter for friluftsliv som fotturer, sykling, camping og fiske - alt en norgesferie burde inneholde.

Artikkelen fortsetter under bildet

Brokke-Suleskarveien Foto: Visit Setesdal
Brokke-Suleskarveien Foto: Visit Setesdal

Som julaften og påskeaften i ett

– Brokke-Suleskarveien kan sammenlignes med både julaften og påskeaften på en gang for oss som jobber med reiseliv i Setesdal. Det åpner forbindelsen mellom øst og vest og reiseveien blir dramatisk kortere for mange. I Setesdal betyr åpningen starten på sommeren og fører med seg et yrende liv, sier daglig leder i Visit Setesdal, Roy Bakke, i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brokke-Suleskarveien er en del av et stort nettverk av eldgamle ferdselsveier, og er en del av Setesdals rike historie.

Så lenge det har bodd folk i Setesdal og innlandsbygdene i Agder har det vært ferdsel over til bygdene og fjordene i vest. Man finner totalt rundt 10 slike fjelloverganger i Setesdal.

Fremdeles den dag i dag kan man se dype tråkk i morenegrusen og finne mosegrodde varder som viser rett vei. Noen av stiene bærer preg av tidens tann, mens andre ligger akkurat som de har gjort i hundrevis av år. Ønsker du å lære mer om Setesdal, kan du besøke Setesdalsmuseet på Rysstad.

Artikkelen fortsetter under bildet

Brokke-Suleskarveien Foto: Visit Setesdal
Brokke-Suleskarveien Foto: Visit Setesdal

MC-favoritt

I dag fungerer veien både som en snarvei mellom øst og vest, men også som en spektakulær naturopplevelse.

Strekningen har blitt veldig populær blant MC-entusiaster, og har blant annet blitt kåret til en av Norges beste MC-ruter av magasinet Bike.

Selv om veien er smal på noen partier, er den oversiktlig og har mange møteplasser, slik at den er godt egnet å kjøre med bil og bobil også.