Sommerferie: Hellas er nordmenns favoritt

Hellas er en populær feriedestinasjon blant nordmenn.
Hellas er en populær feriedestinasjon blant nordmenn.  Foto: Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Interessen for Hellas forblir skyhøy blant nordmenn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og hvert år reiser mange tusen nordmenn til sydligere strøk i sommerferien.

Terje Berge, kommersiell direktør for FINN reise, sier det er Spania , Hellas og Tyrkia som er de mest populære destinasjonene.

Se video fra arkivet: Drukner i søppel: – Vi vil angre på dette

– Ekstra populært i år

Og Hellas virker som en soleklar favoritt blant nordmenn. Hos turoperatøren Apollo er Hellas på en soleklar førsteplass, etterfulgt av Kroatia og Kypros, ifølge kommunikasjonssjef Beatriz Rivera.

– Interessen for Hellas forblir skyhøy blant nordmenn. Hele syv av ti som har bestilt sommerferien sin hos oss så langt, skal til en gresk øy eller by i år. At Hellas er det mest populære ferielandet er ingenting nytt, men mye tyder altså på at det blir ekstra populært i år, sier hun til ABC Nyheter.

Hos Ving er det Spania, Helland og Kypros som er topp tre ferieland i sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle reisemålene i Hellas selger godt, men Heraklion stikker ut som det som selger best, her er over 6 av 10 feriereiser allerede solgt i sommer, sier landssjef for Ving, Marie-Anne Zachrisson, til ABC Nyheter.

Klar beskjed: Ikke vent med å bestille

Hellas og Spania er også de mest populære reisemålene blant kundene til TUI, men billigere reisemål øker kraftig i popularitet.

– Vi har solgt 49 prosent flere reiser til Albania enn på samme tidspunkt i fjor. De økonomiske forholdene med svak kronekurs og høy boligrente gjør at det er mange flere enn vanlig som vurderer disse mer budsjettvennlige reisemålene, hvor vi nordmenn får mer for pengene, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen, til ABC Nyheter.

Hun mener det er ingen grunn til å vente med å bestille sommerferie.

– Vi nordmenn er generelt ganske kresne og ønsker høy standard, når vi må prioritere bort andre ting for å ha råd til en sommerferie med solgaranti. Ventes det for lenge, fylles de beste reisemålene og hotellene opp av turister fra andre land. Så finner du en drømmereise du har råd til nå, er det smart å hoppe ned fra gjerdet og bestille, sier Mørk-Løwengreen.