Nordmenn reiste til 200 land i 2022

Nordmenns reisevaner er tilbake der de var før pandemien, Vi besøkte 200 land i fjor, viser mobildataundersøkelse fra Telia.
Nordmenns reisevaner er tilbake der de var før pandemien, Vi besøkte 200 land i fjor, viser mobildataundersøkelse fra Telia. Foto: Telia
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2022 reiste vi nesten like mye til utlandet som i 2019, og vi besøkte til sammen 200 land og territorier. Tallene viser også at bruken av mobildata i utlandet har doblet seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser en fersk mobiltrafikk-undersøkelse fra Telia.

Pandemien la en kraftig demper på utenlandsturene for reiseglade nordmenn, men Telias tall viser at vi fra og med påsken 2022 stort sett har vært tilbake til 2019-nivåer.

– Vi har igjen funnet frem passene våre og utforsket verden, og vår oversikt viser at Telia-kunder har besøkt alle verdenshjørner i 2022, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge i en pressemelding.

– De fleste reiser til Europa, men utenfor EU finner vi også land som De forente arabiske emirater, Qatar og Thailand på topplisten over nordmenns destinasjoner. Vi ser også at internettsurfingen i 2022 doblet seg i forhold til 2019, så vi bruker mobilen som aldri før også i utlandet. Kundene tar med seg det nasjonale bruksmønsteret når de reiser, og mer databruk hjemme gir også mer databruk ute, sier Kaalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

5G-roaming over hele verden

– Vi lanserte mange nye 5G roamingdestinasjoner i 2022, og har nå 5G-roaming tilgjengelig i snart 60 land over hele verden i tillegg til 4G i alle land. Det betyr at Telias kunder i utlandet kan surfe på 5G-nettet i blant annet Brunei, Canada, Macau, Usbekistan, de amerikanske Jomfruøyer, Guatemala og Taiwan, i tillegg til 30 land i Europa, forteller Kaalen.