Norsk påskeutfart til Syden: – Ikke overraskende hvor folk vil

Turister nyter allerede solen på Mallorca i Spania. Norske påskefly til Spania fylles opp på lik linje med før pandemien.
Turister nyter allerede solen på Mallorca i Spania. Norske påskefly til Spania fylles opp på lik linje med før pandemien. Foto: Francisco Ubilla / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påskeflyene til Syden fylles med ferieutsultede nordmenn. Det er kun 30 ledige plasser på TUIs 15 påskefly.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter to år med nedstengninger, restriksjoner, munnbind og coronatester, begynner Europa omsider å åpne seg opp igjen. Det merker reiseselskapene.

Det er helt fantastisk å se at nordmenn sikrer seg påskeferien i varmere strøk igjen. Vi er nærmere en «normal påsketrafikk» enn vi har vært på veldig lenge. Ikke uventet er det Spania og Gran Canaria de fleste vil til, sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI til ABC Nyheter.

Få plasser igjen

Flyselskapet har satt opp 15 fly fra norske flyplasser til «Syden» i påskeperioden mellom 9. april til 15. april. På de 15 flyvingene det nå kun 30 ledige plasser igjen.

– Vær rask, det er veldig få plasser igjen i den mest populære avreisetiden, sier Aspengren.

Hun påpeker at de som har mulighet til å reise langfredag, påskeaften eller første påskedag, vil ha større mulighet til å finne ledig plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortsatt restriksjoner

Enn så lenge må nordmenn som skal inn til Spania fortsatt fylle ut innreiseskjema og enten vise coronaserfikat, fersk negativ coronatest eller bevis på tidligere smitte. Det er også fortsatt påbud om munnbind innendørs for alle over seks år.

Det er riktignok stadig flere land som lemper og fjerner sine nasjonale restriksjoner. Blant annet Storbritannia og Hellas har lempet på sine restriksjoner. Det er også ventet at Tyrkia vil lempe på sine restriksjoner før påske.

– Foreløpig ingen endring hos oss. Det vurderes å fjerne munnbindkrav innendørs, men så langt ingen endring i innreisereglene, fortalte Spanias Ambassades Turistavdeling i Oslo, Juan Francisco Cervero til flysmart24.no i forrige uke.