København Zoo frykter de må avlive dyr på grunn av coronakrisen

En løve og hennes to unger, fotografet i København Zoo i 2014. Nå frykter den berømte dyrehagen at de må kvitte seg med flere av dyrene på grunn av økonomisk krise. Foto: AFP / NTB scanpix.
En løve og hennes to unger, fotografet i København Zoo i 2014. Nå frykter den berømte dyrehagen at de må kvitte seg med flere av dyrene på grunn av økonomisk krise. Foto: AFP / NTB scanpix.

Coronakrisen har satt København Zoo i en økonomisk knipe. Nå frykter den berømte dyrehagen at de blir nødt til å avlive flere dyr.

Danmark ser ut til å ha ridd av seg den verste coronakrisen og har startet arbeidet med å gjenåpne samfunnet.

10. mai åpner barer, restauranter, kafeer og kjøpesentre igjen etter at coronaviruset førte til at landet lukket i mars.

Den populære dyrehagen København Zoo er inkludert i fase tre av gjenåpningen, som er ventet å starte den 8. juni. Det mener ledelsen av dyrehagen er for sent. De frykter ytterligere uker med nedstengning vil få store konsekvenser for dyrehagens dyr.

– Jeg er skuffet over at vi ikke får være med i neste bølge (gjenåpningen 10. mai, red.anm.). Det innebærer at vi neste måned får et underskudd på 25 millioner, sier Jørgen Nielsen, administrerende direktør i København Zoo til danske Ekstrabladet.

Dyrehagen hadde forberedt seg på å åpne opp for besøk fra 10. mai. Nå roper de varsku for konsekvensene.

– Når vi ikke har penger igjen er det bare én ting vi kan gjøre, og det er å kutte i kostnadene. Det vil si at vi enten må redusere lønnen eller redusere antall dyr.

Dyrehagen vil holde et krisemøte i løpet av de nærmeste dagene for å planlegge veien videre.

Les også: Danmark klar for fase to av gjenåpning

– Gir ingen mening

Frederiksbergs borgermester Simon Aggesen sier til samme avis at det vil være en katastrofe dersom man skulle komme i en situasjon der dyrehagen er nødt til å avlive dyr.

– Det håper jeg virkelig ikke. Det ville vært helt forferdelig om ledelsen i en dyrehage må avlive dyr på grunn av økonomi. Jeg håper inderlig ikke at vi kommer dit, sier han.

Også Aggesen er skuffet over den danske regjeringens beslutning om ikke å inkludere gjenåpning av den populære dyrehagen i fase to. Han peker på at det ikke gir noen mening at det skal være mulig å besøke kjøpesentre innendørs, men ikke i dyrehagens 40.000 kvadratmeter store uteareal.

København Zoo er en av Europas eldste dyrehager og åpnet i 1859. Dyrehagen har i dag drøyt 3000 dyr fordelt på 264 arter, ifølge Visit Denmark. Årlig besøkstall er på ca. 1,2 millioner.

Les også: Neshornunge født i København Zoo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært