Turister flokket til giftig vann - nå har politiet farget det svart

Det ser kanskje innbydende ut, men det turkise vannet er giftig. Nå har lokalt politi i Storbritannia grumset til vannet for å unngå at folk strømmer til. Foto: Buxton Police.
Det ser kanskje innbydende ut, men det turkise vannet er giftig. Nå har lokalt politi i Storbritannia grumset til vannet for å unngå at folk strømmer til. Foto: Buxton Police.

Lokalt politi i England har sett seg lei av turister som oppsøker en giftig dam på jakt etter tropisk fotomotiv. Nå har de farget dammen svart.

Det kunne nesten vært tatt rett ut fra Den blå lagune, vannet i det nedlagte kalksteinsbruddet i Harpur Hill, om lag en times kjøring øst for Manchester. Med sin krystallklare og turkise farge lokker nemlig vannet horder av mennesker som ønsker å ta bilde av seg selv i tropiske omgivelser.

Nå har lokalt politi sett seg nødt til å sette foten ned. Forrige uke farget de vannet svart for å få det til å se mindre forlokkende ut i sosiale medier, skriver politiet i Buxton på sine facebooksider.

Grunnen til fargeendringen er todelt. For det første har steinbruddet vært brukt som avfallsdeponi og er fullt av utrangerte biler, døde dyr, avføring og søppel. Vannet er dermed giftig og med en pH-verdi på samme nivå som blekemiddel, skriver BBC.

Les også: Giftig innsjø ble sosiale medier-sensasjon: – Det er livsfarlig

Det andre er at Storbritannias statsminister Boris Johnson har påbudt innbyggerne om å holde seg hjemme og kun gå ut for helt nødvendige ærender. Det inkluderer altså IKKE å flokke til nedlagte steinbrudd på jakt etter fotomotiv.

– Det har aldri vært viktigere å fraråde denne type samling, skriver politiet i Buxton.

Også i 2013 grumset politiet til vannet etter rapporter om at folk dro dit for å bade.

Les også: Fant verdens eldste farge - Over én milliard år gammel