Gammel nazibunker blir luksushotell

Den store nazibunkeren i Hamburg ble bygget under krigen og er umulig å rive. Nå skal den grå betongmastodonten forvandles til et grønt designhotell.

Den store betongkonstruksjonen ble bygget i 1942 av 1000 slavearbeidere fra tyske konsentrasjonsleire. Hensikten var å forsvare Hamburg mot flyangrep og å beskytte flere tusen sivile fra krigens grusomheter.

Men med 3,5 meter tykke murvegger skulle det vise seg nytteløst å rive den 35 meter høye og 75 ganger 75 meter store betongbunkeren etter krigen. Derfor har den blitt stående som et litt trist landemerke i bydelen St. Pauli i sentrum av Hamburg.

Opp gjennom årene har den vært brukt som både kulturscene, festivalområde og nattklubb.

Les også: Jumbojetens spektakulære ferd - før den blir hotell i Nederland

Hotell

Nå skal den grå mastodonten gjenoppstå som en fugl fønix. En hotellgruppe ønsker nemlig å forvandle den store bunkeren til et grønt designhotell med 136 værelser, bar, restaurant og kafé, skriver den engelske avisen Daily Mail.

Det vil også inneholde en arena for sport og underholdning.

Det nye hotellet vil være på fem etasjer og bygges som en pyramide på toppen av betongkonstruksjonen.

Les også: Foreslår hotell i fjellveggen ved Preikestolen

Grønn hage

I forbindelse med den omfattende forvandlingen skal den grå betongen som i dag preger bygget, bli forskjønnet med en takhage med 4700 planteslag og en grønn gangsti som skal sno seg opp og rundt bunkeren.

Det er den spanske hotellkjeden NH Hotel Group som står bak prosjektet. Hotellprosjektet i St. Pauli hører til hotellgruppens design- og livsstilsvaremerke Nhow. Planen er at hotellet skal stå ferdig i 2021.

– For oss var det viktig at hotellet fremstår som inkluderende i Hamburgs kreative distrikt, og at det også viser ansvar overfor bunkerens historie, forteller prosjektleder og administrerende direktør i EHP og prosjektleder Paul Hahnert til Forbes.

– Dette er en unik realisering av Nhow-designets individuelle karakter: det respekterer historien og peker samtidig i retning av en håpefull fremtid.

Se video av prosjektet øverst i artikkelen.

Les også: Nå kan du overnatte i en gigantisk potet

Personvernpolicy