Siste nytt fra elgkrig-fronten: Mac the Moose er igjen verdens største elg

Video: Slik startet elgkrigen mellom Norge og Canada. Nå har Norge tapt – enn så lenge.
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Elgkrigen» mellom Norge og Canada er ikke over. Med et nytt gevir som skal være tre ganger større enn det gamle, er Mac the Moose igjen verdens største elg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge og Canada har det siste året kjempet om å ha den høyeste elgstatuen i verden. «Elgkrigen» gikk etter hvert viralt og har blitt omtalt av en rekke internasjonale medier.

Den ti meter høye «Storelgen» ved riksvei 3 i Stor-Elvdal kommune viste seg nemlig å være 30 centimeter høyere enn Mac the Moose i Moose Jaw i Canada.

Men kanadierne har vært på elgkrigsstien, og nettstedet Stuff melder at Mac har fått nytt gevir.

– Geviret passer elgen perfekt! Det tok oss en måned å komme frem til den nye størrelsen og lage en form. Vi har holdt på med dette av og på siden juni. Jeg har ikke regnet på hvor mange timer vi har brukt, men det er mange. Det har tatt mer tid enn jeg forventet, sier Rion White i et videointervju med The Canadian Press.

Han forklarer at de har vært spente på om det nye geviret, som han omtaler som et «verdensrekordgevir», skulle passe til Mac.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er omtrent tre ganger større enn det forrige, så vi har lurt på om det kanskje ville være for stort. Men da det kom på plass tenkte jeg: «Vi klarte det!» fortsetter White.

Og med den nye hodeprakten på plass, skal Mac the Moose igjen kunne smykke seg med tittelen verdens største elg.

– Canadierne skal få sole seg i glansen

– Det er hyggelig at vi har vært med på å få dem til å lage en enda større elg i Canada, er Stor-Elvdals ordfører Terje Hoffstad (Ap) umiddelbare reaksjon når ABC Nyheter overbringer nyheten.

Han forteller at de har hatt en god dialog med rivalen i «elgkrigen», og at Stor-Elvdal ikke kommer til å gjøre noe med det første for å «ruste opp» den ti meter høye Storelgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har kommet frem til en enighet der vi aksepterer at de skal få ha den største elgen, men da må de være enige i at vi har den blankeste og fineste, sier Hoffstad og fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kanadierne skal få sole seg i glansen i noen år, så får se i fremtiden om vi vil gjøre noe for å bygge opp Storelgen.

Les også: Norsk delegasjon sendes til elgtoppmøte i Canada

Stor-Elvdal markerer Canadas nasjonaldag

Ordføreren forteller at kommunen neste uke får besøk fra Canada, noe som er et tegn på at stridsøksen ligger begravet, enn så lenge.

– Vi får besøk 15. oktober i forbindelse med Canadas nasjonaldag. Moose Jaws markerte 17. mai, og vi kommer til å ha en markering av deres nasjonaldag her i Stor-Elvdal.

– Dersom vi fortsetter rivalisering i fremtiden vil det uansett være på et vennskapelig plan. Begge parter er glade for den oppmerksomheten vi får, understreker ordføreren.