Over 100 delfiner funnet døde på turiststrand på Kapp Verde

Ekspertene klør seg i hodet etter at nesten 200 delfiner strandet ved ferieparadiset på Kapp Verde. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskere klør seg i hodet etter at nesten 200 delfiner strandet i ferieparadiset. Lokalbefolkningen fortviler etter mislykket redningsoperasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turister og lokalbefolkningen på øya Boa Vista i det afrikanske ferieparadiset Kapp Verde gjorde den sjokkerende oppdagelsen av nesten 200 strandede melonhodedelfiner tirsdag morgen.

Til tross for lokalbefolkningen og turisters iherdige innsats for å redde de av delfinene som fortsatt var i live, svømte flere av dem rett tilbake opp på land.

136 døde

Nyhetsbyrået AP melder at så langt har myndighetene begravet 136 døde delfiner. Fredag ble det tatt prøver fra omlag 50 delfiner, som skal sendes til eksperter i spanske Las Palmas.

Eksperter sier til britiske Daily Mail at de frykter at dødstallene vil stige da flere av de reddede delfinene er svært svekket etter traumet.

Flere teorier

En av teoriene bak masse-strandingene er at en av lederne i delfinflokken kan ha blitt desorientert eller svømt seg vill og resten av flokken da har fulgt etter.

I mars ble det rapportert at det i løpet av tre måneder i Frankrike hadde strandet over 1.100 delfiner. Flere av dem hadde skader etter å ha havnet i fiskesett og med avrevne finner.