Kanariøyenes helsetjenester er Spanias dårligste

<p>De offentlige helsetjenestene på Kanariøyene kommer dårligst ut på en oversikt for hele Spania. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
De offentlige helsetjenestene på Kanariøyene kommer dårligst ut på en oversikt for hele Spania. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

I en fersk undersøkelse kommer de offentlige helsetjenestene på Kanariøyene ut på bunnen – igjen.

Nylig gjennomførte en forening for offentlig helse, Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Pública (FADSP), en undersøkelse om kvaliteten på offentlige helsetjenester i Spania, basert på statusen for tjenestene i 2018. Poeng ble gitt på en skala som gikk til 126, og med stusselige 51 poeng var det Kanariøyene som kom dårligst ut. Et resultat som ikke har endret seg de siste foregående årene.

Canariajournalen omtalte undersøkelsen først.

Poenggivingen i undersøkelsen er blant annet bygget på helseutgifter per innbygger, sengeplasser, operasjonsrom, antall leger per 1000 innbyggere, ventelister, legemiddelutgifter og utkontraktering av tjenester.

De beste offentlige helsetjenestene i Spania er å finne i Navarra, med Baskerland, Aragon og Asturias på de neste plassene. Murcia, Andalusia og Catalonia ligger på plassene foran Kanariøyene i bunnsjiktet.

Tall fra SOSInternational viste i august at det i likhet med tidligere år er nordmenn på ferie i Spania som sender inn flest skademeldinger – med nøyaktig dobbelt så mye som de rapporterte skadene fra Tyrkia, som i sommer har gått forbi Hellas og inntatt andreplassen.

Det er de klassiske ferieplagene som reisemage, blærekatarr og andre infeksjoner som får folk til å kontakte alarmsentralen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært