Motordeler fra Norwegian-fly falt ned over by i Italia

Norwegian bekrefter at et fly på vei fra Roma til Los Angeles fikk tekniske problemer og måtte snu.

Det var en Boeing 787-8 som tok av fra flyplassen Fiumicino i Roma lørdag 16.10, som måtte snu minutter senere på grunn av tekniske problemer.

Ifølge den italienske avisen Corriere Della Sera skal deler av flymotoren ha regnet ned over den italienske regionen Isola Sacra, sør for Roma.

Ifølge avisa ble både biler og hustak skadd av små metallbiter som falt ned over området. Avisa beskriver det som hell i uhell at ingen personer ble skadd.

Nettstedet Simpleflying.com skriver at motorbitene falt fra om lag 400 meters høyde, og at de stammet fra den venstre motoren på Norwegian-flyet.

Alarmen skal ha gått nesten med en gang, og klokken 16.20 var nødetater til stede både på rullebanen og i Isola Sacra.

298 passasjerer om bord

Slik ble flyets rute. Foto: FlightRadar24
Slik ble flyets rute. Foto: FlightRadar24

Piloten utførte en sikkerhetslanding ved Fiumicino-flyplassen etter å ha dumpet drivstoff. Det var 298 passasjerer om bord, som dermed måtte utsette reisen sin til Los Angeles i USA.

Italias flysikkerhetsmyndigheter ANSV bekrefter at de undersøker hendelsen.

Ifølge nettstedet Airfleets dreier det seg om et 5,5 år gammelt Boeing 787-8 som leases fra AerCap. Norwegian skal ikke være det eneste flyselskapet som har hatt problemer med flytypen og dets Trent-motorer fra Rolls-Royce.

Les også: Norwegian-fly fra Pisa til Oslo måtte snu

– Jobber med italienske myndigheter

En talsperson fra Norwegian sier i en uttalelse at flight DY7115 fra Rome Fiumicino (FCO) til Los Angeles (LAX) opplevde tekniske problemer noen få minutter etter at det tok av. Og at det returnerte til flyplassen hvor det landet trygt.

– Vi jobber med Aeroporti di Roma og italienske myndigheter. På grunn av dette kan vi ikke kommentere nærmere om spesifikke aspekter ved denne hendelsen, heter det i uttalelsen ifølge Simpleflying.

En talsperson fra Rolls-Royce uttaler til samme nettsted at det er klar over hendelsen og bidrar med støtte og teknisk assistanse til sin kunde.

Les også: Norwegian-fly måtte snu på grunn av tekniske problemer

Personvernpolicy