Flysjef ber reisende ta toget

Et fly fra regionale flyselskapet KLM Cityhopper. Som reiser kortere distanser. Foto: REUTERS/Regis Duvignau
Et fly fra regionale flyselskapet KLM Cityhopper. Som reiser kortere distanser. Foto: REUTERS/Regis Duvignau Foto: Regis Duvignau / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

KLM-sjefen mener høyhastighetstog burde være et godt alternativ.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konsernsjefen i nederlandske KLM, Pieter Elbers mener det ikke alltid er riktig å anbefale folk å ta fly, skriver Flysmart24.no.

Under et større arrangement i Amsterdam denne helgen uttalte han at reisene bør ta toget. På flyplassen Schiphol holdt KLM et møte hvor det ble lagt fram et åpent brev til den globale flybransjen om å sammen bekjempe påvirkningen bransjen gjør på miljøet.

– Skal vi alltid møtes ansikt til ansikt? Så kan vi ta toget på kortere distanser, gjorde Elbers det klart. Han la til at KLM naturligvis ikke vil at man ikke skal fly, men at man viser ansvar når man gjør det.

Les også: KLM bygger V-formet og drivstoff-besparende fly

– På kortere distanser, mellom 500 og 700 kilometer kan høyhastighetstog være et alternativ, sa Elbers ifølge Standby.dk.

Det danske nettstedet viser at både Billund og København er innen den rekkevidden, men at det ikke foreligger planer om høyhastighetstog mellom Amsterdam og de to danske byene.

Det samme gjelder avstanden Oslo - Bergen, men verdens eldste flyselskap, KLM, trenger ikke å tenke på utbygging av eventuelt høyhastighetstog mellom Norges to største byer.