Sydenturen blir dyrere:

Fordobling i feriebestillinger på tampen av juni

Lanzarote, Spania. Illustrasjonsfoto::Lise Åserud / SCANPIX (FRB)
Lanzarote, Spania. Illustrasjonsfoto::Lise Åserud / SCANPIX (FRB)

De siste ukene har feriebestillingene tikket inn fra Syden-søkende nordmenn.

NRK har fått vite fra de store ferieoperatørene VING, Apollo og TUI at det i år har vært en doblet pågang fra nordmenn som vil reise til Syden, satt opp mot tallene fra i fjor.

– For en til to uker siden merket vi at folk fikk litt panikk. I år kom etternølerne, men de hørte vi ikke fra i fjor , sier Sissel Gjerset, byråleder ved Feriesenteret i Skien til NRK.

Ifølge kanalen bestiller flertallet feriereisen så tidlig som i januar, men at det i år har vært et stort antall etternølere som har ventet med å avgjøre om det skulle bli noe av årets ferie.

Håpet på strålende sommer

Grunnen til nølingen kommer av at det er flere som har ventet på en strålende sommer som den vi fikk i fjor, ifølge NRK. Og det har ført til at ferieprisene tidligere i år ble kraftig nedjusterte og muligheten for å sikre seg en rimelig reise var til stede.

Salget av ferieturer gikk da sakte for seg, melder Ving overfor kanalen.

– De siste tre-fire ukene har det vel blitt klart for mange at sommeren kanskje ikke blir like bra som forventet, og da tikker også bestillingene inn – og prisene stiger igjen, sier Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving, til NRK.

Les også: Over 300.000 skal feriere med penger de ikke har

Personvernpolicy