Vil lage tidsfrie sone:Nå snakker hele verden om Sommarøy

Østre del av Hillesøya i forgrunnen og Sommarøy i sentrum. Utsikt fra Nordkollen.
Østre del av Hillesøya i forgrunnen og Sommarøy i sentrum. Utsikt fra Nordkollen. Foto: Harald Groven / Wikipedia
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Skulle du ikke ønske at disse lange sommernettene kunne vare for alltid? En øy i Nord-Norge jobber for å få til nettopp det».

Artikkelen fortsetter under annonsen

OBS: Etter at denne artikkelen ble publisert, har det vist seg at det hele er en PR-kampanje initiert av Visit Norway. Red.anm.

Tidligere denne måneden ble det kjent at fiskeværet Sommarøy i Tromsø kommune i Troms vil bli verdens første tidsfrie sone.

Innbyggere på Sommarøy i Troms ønsker å slippe å forholde seg til klokka.
Den første helgen i juni helg ble det organisert et folkemøte i bygda, som bare har rundt 300 innbyggere, og ble oppnådd enighet om å sende et opprop videre til myndighetene, ifølge NTB.

«Turist-paradis»

Nå har initiativet fått internasjonal oppmerksomhet.
«Skulle du ikke ønske at disse lange sommernettene kunne vare for alltid? En øy i Nord-Norge jobber for å få til nettopp det », rapporterer CNN.
«Pittoreske Sommarøy i Nord-Norge mener midnattssolen og lyse netter gjør tiden irrelevant og ønsker derfor ikke lenger å være kontrollert av klokka », skriver russiske Sputnik News.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det statlige russiske nyhetsbyrået omtaler også Sommarøy som et «turist-paradis».

Les også: På sykkel inn i midnattssolens rike

Klippe plenen midt på natta

Ønsket er at Sommarøy ikke skal måtte forholde seg til tidsfrister, som for eksempel åpningstider i butikkene. Initiativtakerne ønsker at folk kan henge fra seg klokkene sine på brua når de kommer til Sommarøy og deretter glemme tida helt. Allerede henger det flere armbåndsur på brua, melder NRK.

– Målet vårt er å gi alle fleksibilitet hele døgnet. Hvis man ønsker å klippe plenen klokka fire om natta, så gjør man det, sa initiativtaker Kjell Ove Hveding, som ønsker fleksibilitet både for skoletider og arbeidstider