Klarte ikke å telle passasjerene - flygningen ble to timer forsinket

Et fly fra Ryanair av typen Boeing 737-800 takser på Moss lufthavn Rygge mandag 8. februar 2016. Samme flytype mistet et nesehjul i september 2017, fastslår Havarikommisjonen.
Et fly fra Ryanair av typen Boeing 737-800 takser på Moss lufthavn Rygge mandag 8. februar 2016. Samme flytype mistet et nesehjul i september 2017, fastslår Havarikommisjonen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryanair tar ikke lett på sikkerheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billigselskap til tross, Ryanair er opptatt av sikkerheten om bord på sine flygninger. Ifølge nettstedet Flysmart24.no er de så opptatt av de reisendes sikkerhet at de utsatte en avgang fra London Stansted til Belfast sist søndag med to timer.

Lavere priser: – Billettprisene vil nok falle dramatisk

For at fly skal få lov til å ta av, må kabinpersonalet være helt sikre på hvem og hvor mange de har med. På den aktuelle flygningen fremstod det som om kabinpersonalet ikke klarte å gjøre rede for to av de rundt 100 passasjerene. Tre ganger ble boardingkortene til de reisende sjekket, heller ikke dette løste floken.

Heller ikke da de reisendes navn ble ropt opp en etter en, ble det klart hvem som manglet.

Til slutt kom 10 ansatte i Ryanair inn på flyet i et forsøk på å få talt alle de reisende.

Endrer: Ryanair varsler omstruktureringer etter svakt kvartalsresultat

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var stor frustrasjon om bord. Vi kunne ikke se en ende på situasjonen. Dette var siste fly til Belfast for dagen, så alle om bord var veldig innstilt på å komme seg av gårde, forteller en passasjer til Belfast Telegraph.

To timer forsinket, klokken 01.20 på natten, landet flyet. Uten at det er helt klart hvordan personalet kom fram til riktig antall reisende.