New Yorks ikoniske Chrysler-skyskraper kan bli hotell

Det karakteristiske tårnet til den 90 år gamle og 77 etasjer høye Chrysler Building kan bli gjort om til hotell. Foto: AFP / NTB scanpix.
Det karakteristiske tårnet til den 90 år gamle og 77 etasjer høye Chrysler Building kan bli gjort om til hotell. Foto: AFP / NTB scanpix.

Tårnet på New Yorks kjente landemerke Chrysler Building kan bli bygget om til hotell.

90 år gamle og 77 etasjer høye Chrysler Building er en av New Yorks mest kjente skyskrapere. Med sin karakteristiske silhuett og art-deco-fasade har den også vært regnet som byens kanskje vakreste bygning. I motsetning til Empire State Building har den imidlertid ikke vært åpen for publikum.

Det kan det snart bli en endring på.

En av de to nye eierne som tidligere i mars kjøpte Chrysler Building sier til Bloomberg at de vurderer å gjøre om deler av tårnet til et hotell.

I dag står tårnet tomt.

Les også: Vil bygge gitar-formet hotell

Dersom det virkelig blir noe av hotellplanene i tårnet, vil det trolig bli et av byens mest ettertraktede overnattingssteder, takket være den spektakulære utsikten fra toppen av den 319 meter høye skyskraperen.

Å pusse opp og legge til rette for et hotell i den snart 90 år gamle bygningen kan imidlertid by på problemer. Chrysler Building er nemlig regnet som et nasjonalt historisk minnesmerke, det er derfor lite trolig at utviklerne vil få lov til å gjøre store endringer i arkitekturen.

Det er ventet å koste opp mot 250 millioner dollar, omlag 2,1 milliarder norske kroner, å sette Chrysler Building i stand.

Les også: På innsiden av New York

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden