Pattaya vil ikke lenger være «verdens sexhovedstad»

Se video.

Men en slik endring kommer ikke over natten, erkjenner turistsjefen.

Det er thethaiger.com som skriver at Pattayas turistkontor nå ønsker å distansere seg fra ryktet som verdens sexhovedstad.

Turistsjef Sinchai Watanasartsathorn sier han er bestemt på å jobbe både med offentlige og private aktører for å endre bildet verden har av byen.

Daily Mirror i England beskrev nylig Pattaya som «Sex Capital of the World» og hevdet at det var 27.000 prostituerte i byen. Eller at hver femte kvinne i Pattaya arbeidet i sexindustrien.

Historier som dette har utvilsomt en negativ effekt på Pattaya. Det påvirker særlig folk som aldri har vært her og de som vurderer om de vil reise hit eller ikke.

Men turistsjefen forstår at det ikke er uten grunn at stedet har fått sitt lite flatterende image, og at byens rykte har bygget seg opp gjennom mange år.

Nå jobber mange imidlertid med å markedsføre at Pattaya er mer enn sexindustri. Både det offentlige og det private næringslivet er innstilt på å få til en endring.

– Det kommer til å ta tid, og vil garantert ikke komme over natten, men vi kommer til syvende og sist til å lykkes, sier turistsjefen.

Les også: Turister risikerer ti års fengsel for tagging i Thailand

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden