Passkrisen:

– Det er helt sinnsykt

Se video: Slik gikk det da ABC Nyheters journalist skulle fornye passet.

Folk møtte opp før 05 om morgenen i håp om å slippe inn da ABC Nyheters journalist forsøkte å fornye passet. Kan det la seg gjøre å få pass på én dag?

«Flyreiser er naturens måte å få ansiktet til å se ut som passfotoet ditt,» har tidligere visepresident Al Gore en gang sagt. I så fall er mitt passfoto - og kanskje flere andres - resultatet av en 32 timer lang interkontinental flight. Det er midt på natten når jeg står opp. Det er fredag og klokken er 04.30. I går la jeg meg samtidig med eldste barnet for å slippe inn i det gode selskap. Inn dit hvor passene utstedes.

Først, la oss reise nesten to uker tilbake i tid. Til det trenger vi ikke pass, men det er alltid fint å ha dokumentene i orden:

VG slår opp at det er «Passkrise!». Pokker, tenker jeg. Tittelen forteller leserne at folk stiller i kø fra klokken 07 for å slippe inn. Mitt pass går ut om knappe tre uker. Og etter å ha forsøkt forhåndsbestilling av timer i noen uker, blir drop-in løsningen.

Vi spoler fram til mandag denne uken. Undertegnede er nok overvettes naiv. Jeg tenker tja, kontoret åpner klokken 08 så da tropper jeg opp 20 minutter før. Oppmøte i tide, tenkte jeg. Så feil kan man ta.

(Saken fortsetter under)

På mandag var det tett på 90 personer i køen, nesten to tredjedeler måtte gå med beskjed om å møte tidligere neste gang. Foto: Martin Huseby Jensen
På mandag var det tett på 90 personer i køen, nesten to tredjedeler måtte gå med beskjed om å møte tidligere neste gang. Foto: Martin Huseby Jensen

Vi har ikke nubbesjans

Lenge før dørene åpnes, er utfallet av dagen klart; Det står flere i kø enn antallet som slipper inn porten. Mer enn halvparten av den over 30 meter lange køen har ikke nubbesjans. Men vi lever i håpet mens vi trekkes sakte mot inngangen.

Når vi nesten kjenner dørhåndtaket, kommer vekteren ut og sier det er ingen råd for oss. 30 plasser er delt ut og vi andre 50-60 likekvinner og -menn må komme tilbake senere i uka.

– Det er helt sinnsykt, sier vekteren som jobber i resepsjonen til de som ønsket flere svar like etter. Vi står ved resepsjonen og ser mot det forjettede land. Der hvor de som får nytt pass i dag sitter.

– I forrige uke møtte folk opp klokken 04 for å sikre seg plass, fortsetter han.

Klumpen i halsen til b-mennesket blir tung å svelge. Denne dagen var første person på plass klokken 05. En av de siste som fikk drop-in-plass, stilte seg i kø klokken 06.20.

Mens vi stod i køen kom Vincent Mguyen-Doan og byttet plass med kona. De skal ha pass til sønnen på fem. Til sommeren har de tenkt å reise til USA.

– Det blir å komme tilbake igjen på onsdag og fredag, sier han og går for å møte familien.

– Nesten umulig med nyfødt

Vigdis forteller at for henne var det ikke særlig problem å få passet ordnet. Hennes går ut i april og hun regnet med at det ikke holdt å møte opp klokken 07. Derfor stod hun da også utenfor politihuset 05.25 mandag morgen.

– Jeg stod opp 04.30. Det var ikke så ille. Og så har jeg ikke lange reiseveien. Derfor er det ikke noe stort problem, sier hun etter å ha sørget for at passet er sendt til produksjon.

– Med en nyfødt er det nesten umulig, forteller Maria Halle.

(Saken fortsetter under)

Vigdis (til høyre) var tidlig ute og fikk ordnet pass, mens i vognen ligger ni uker gamle Filip og sover. Mamma Maria Halle vurderer å ordne pass på andre måter.
Vigdis (til høyre) var tidlig ute og fikk ordnet pass, mens i vognen ligger ni uker gamle Filip og sover. Mamma Maria Halle vurderer å ordne pass på andre måter.

Om noen korte uker flytter hun, mannen, lille Filip og hans storebror til Polen for et halvår. Mandag tok hun og babyen turen fra Nesodden til Grønland med buss, båt, trikk og buss for å ordne pass. Men de kom i seneste laget.

Filip har sovet hele tiden og det er godt med tanke på at de to trolig må tilbake senere i uken.

– Han er halvt polsk, så vi skal sjekke med ambassaden om han kan få polsk pass, sier hun.

– Hvis ikke møter mannen min på morgenen senere i uken, og så kommer Filip og jeg litt senere.

Tett på middag mandag mottar vi en e-post fra Halle. Hun og Filip skal på den polske ambassaden for å få nødpass.

Les også: Nye regler gjør at Sparebank 1 krever pass for å bruke BankID

I maktens korridorer

Det er dagen etter vi stod i kø og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) vil ta tak i situasjonen og kaller konstituert politidirektør Håkon Skulstad til kontoret sitt.

Justisminister Wara etter å ha møtt konstituert politidirektør Håkon Skulstad (til høyre). Foto: Martin Huseby Jensen
Justisminister Wara etter å ha møtt konstituert politidirektør Håkon Skulstad (til høyre). Foto: Martin Huseby Jensen

– Jeg forstår at folk er frustrert, sier justisministeren til ABC Nyheter.

Passkontorene skal få flere ansatte. Åpningstidene skal utvides. Også på lørdag skal de holde åpent for å håndtere pågangen. Folk skal få SMS med påminnelse om å fornye passene. Dessuten utvides forhåndsbooking av timer på nett fra 60 dager i forkant, til 90.

Det tok ikke lange tiden før alle de ledige timene var opptatt.

Les også: Nå skal passkøene bli kortere

Fredag morgen

Jeg er B-menneske. Å legge seg og stå opp tidlig er fremmede begrep. Men like herlig ringer alarmen klokken 04.25. Da rekker jeg første bane inn til sentrum. Med kaffekoppen i hånden lister jeg meg ut av huset, i håp om ikke å vekke barna. Hele veien er jeg spent på hva som møter meg på Grønland. Er det mange der, eller har folk fått med seg at det er lagt ut flere ledige timer på nett?

05.10 viser klokken. Utenfor politihuset venter tre personer.

Pernille Dahle var først i køen fredag.
Pernille Dahle var først i køen fredag.

– Jeg mistet passet da jeg flyttet, forteller Pernille Dahle.

Hun møtte opp klokken 04.15 for å sikre seg passtime. Hun var innom tidligere i uken, men måtte snu. Da stod det 150 personer i kø og Dahle var på langt nær så tidlig som hun trodde.

– Jeg forstår at det er vanskelig å ta inn så mange. Alle skal håndteres også, sier hun.

Det var omtrent samtidig med at justisministeren møtte politidirektøren at hun oppdaget at passet var forsvunnet. Søndag skal hun på reise, og så en ny reise to uker senere. Nødpass nytter ikke da.

Rett ved siden av sitter Susan Kesti. Hun ankom klokken 04.30. Som Dahl har Kesti tatt med seg et pledd for å holde på varmen. Det føles ikke så kaldt i morgentimene, selv om det er mørkt ute. Men kaldt blir det. Senere.

Les også: Her er Hurtigrutens «grønne» verdenssensasjon på første prøvetur

Drømmen om Dubai

Torsdag stod Kesti på Gardermoen for å sjekke inn på flighten til Dubai. Fortsatt er det tre måneder til passet går ut, men i Dubai - som i en del andre land - må passet være gyldig i minst seks måneder etter reisen.

Susan Kesti håper at hun 17 timer senere sitter på flyet til Dubai, men da må hun få pass samme dag. Det er et halmstrå, men ikke umulig.
Susan Kesti håper at hun 17 timer senere sitter på flyet til Dubai, men da må hun få pass samme dag. Det er et halmstrå, men ikke umulig.

– Det er første og siste gang jeg står i køen, sier hun.

Nå håper hun at ting skal falle på plass. Og hun håper at hun befinner seg på flyet til Dubai i kveld.

– Jeg har booket om billetten.

Det er god stemning. Abdirahman Achmed skal ha pass til begge barna på 1 og 4 år. Klokken av ti på fem da han kom inn i køen. Han hadde ikke lange veien å gå, siden han bor rett nede i gaten. Han har avtalt med barnas mor at hun skal komme med de to like før dørene åpner klokken 08.

– Jeg har vært på nett og søkt etter ledige timer flere ganger, men det har vært fullt hver gang, forteller han.

Les også: – Flypriser er ikke lett å bli klok på

(Artikkelen fortsetter under)

Morgenfuglene Pernille Dahle, Susan Kesti og Abdirahman Achmed like over klokken 05. Litt under tre timer til dørene åpnes.
Morgenfuglene Pernille Dahle, Susan Kesti og Abdirahman Achmed like over klokken 05. Litt under tre timer til dørene åpnes.

Køen vokser

Klokken har passert 06. Vi er ti som står i kø nå. Kanskje blir det ikke den store lange køen det har vært tidligere i uken. Fortsatt er det mørkt ute.

– Jeg frykter at det skal bli dytting, sier Dahle. Tanken fester seg hos oss andre.

– På onsdag var det noen som løp fram da de slapp inn folk og presset seg gjennom køen og inn dørene.

Vedkommende ble luket ut og sendt samme veien vedkommende kom inn.

Når vi snur oss er køen doblet siden sist vi så. To har med seg stol. Jane Strande er den første som har medbragt sitteplass. Hun er heldige, for betonggrisene som skal hindre angrep på politihuset er iskalde.

– Jeg har bestilt passtime i Molde i ettermiddag. Går det skeis så flyr vi dit, forteller Strande. Hun har familie i byen. Så det er mulighet for en helgtur. Hun skal ha pass til snart 3 år gamle Aurora som kommer med pappa litt senere.

Strande hadde passtime i mars, men forsøkte å endre denne til et tidligere tidspunkt. Noe skjedde, for timen hun hadde ble kansellert og timen hun håpte på forsvant.

Da hun stod opp litt over klokken 04 fredag hadde hun egentlig tenkt å dra til politihuset i Sandvika.

– Jeg sjekket takk og lov i siste liten og kjørte hit, forteller hun.

Når det er ti minutter til klokken 07 står det 30 i køen. Dette har vært det magiske tallet tidligere.

Les også: Kina stenger turisttilgangen til Mount Everest

Kaldere og kaldere

Etter to timer i kø hjelper det lite at jeg har på meg dunjakke og vintersko. Det er nå, den siste timen, det begynner å bli kjølig.

– Vil du låne pleddet? spør Pernille Dahle en kvinne som står og prater med journalisten om at betonggrisene er kalde. Hun har selv sittet på dem, og Dahle har nå reist seg fra bakken.

– Å så snilt, svarer kvinnen. Hun skal med Kielferga med jobben og må derfor ha pass.

– Jeg spår at denne krisen kommer til å vare i lang tid fremover. Men det er siste gang jeg venter så lenge med å fornye passet, sier Kesti.

– Men har vi lært av dette? spør en.

Det blir påpekt fra et hold at vi blir varslet om EU-kontroll, og at det derfor burde være greit å gjøre samme med pass.

– Det kjipe er at alle som står her får de verste passbildene.

– He-he, med røde nese.

Alle humrer mens vi gnir søvnen ut av øynene og snufser lett.

Når kom dere?

Alle håper vi på en god køkultur uten trengsel, men vi står heller ikke tett i tett.

– Jeg er litt skuffet over køen. Jeg håpte den var litt lengre, sier en.

Men køen er lang nok den. Rundt 50 anslår vi. Kanskje er det flere.

(Saken fortsetter under)

Mamma har fått selskap i passkøen av Aurora og pappa. Foto: Martin Jensen/ABC Nyheter
Mamma har fått selskap i passkøen av Aurora og pappa. Foto: Martin Jensen/ABC Nyheter

En mann kommer fram i køen og spør oss hvor tidlig vi hadde møtt opp. Det er under en halvtime til vi slipper inn. Tiden begynner liksom å gå saktere.

Lenger bak i køen forsøker de å finne ut hvor mange som vil få kølapp i dag. 50? Litt over en time senere spør vi en av vekterne, som ikke kan gi svar på hvor mange som har fått lapp denne fredagen. Men de foregående dagene har det vært rundt 40, noen dager flere.

Aurora har kommet til mamma. Med yoghurt. Pappa venter med yngstemann på kaffebar i nærheten. Etter at hun har tatt fingeravtrykk og blitt fotografert skal Aurora i karneval på barnehagen.

– Jeg skal være kanin, sier hun.

Dyr om bord: - Kan være erstatningspliktig

Inn i varmen

Endelig, nærmest på slaget, åpnes dørene. Og alle beveger seg mot de to grå automatene for å trekke kølapper.

Dahle og Kesti er tidlig ute og setter seg i en sofa mens de venter på at deres nummer kommer på køtavla. Etter hvert er det min tur.

(Saken fortsetter under)

Abdirahman Achmed på vei til avlukket for å få pass til gutten sin.
Abdirahman Achmed på vei til avlukket for å få pass til gutten sin.

– Det er god stemning, sier personen på den andre siden av glassveggen. Et intervju og bilde er ikke aktuelt.

– Jeg tror du må gni fingrene dine sammen, maskinen sliter med å lese fingeravtrykkene dine, kommer det fra skranken hvor den ansatte forsøker å illustrere med å gni fingertuppene mot pannen.

Fem minutter senere er jeg ferdig. Tre timer for fem minutter, men akk et luksusproblem. Å ha et pass har sin verdi - for noen en nødvendighet, for andre er det en bok som sjelden brukes.

På vei ut støter jeg på Susan Kesti igjen.

– Jeg tror det gikk bra. De skulle i hvert fall forsøke, sier hun og smiler.

Mens jeg spiser lunsj, får jeg e-post. Kesti har fått nytt pass. Turen er reddet.

Det ble en lykkelig slutt for Susan Kesti som omsider kan se frem til sol og varme i Dubai. Foto: Privat
Det ble en lykkelig slutt for Susan Kesti som omsider kan se frem til sol og varme i Dubai. Foto: Privat

Les også:

Solkrem-forbud på Key West

Tusenvis av passasjerer strandet i Thailand etter flynekt

Seks flotte opplevelser på Borneo

Derfor bruker hotellene hvite sengeklær

Nord-Irland: Der eventyrene gror

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:09 Norge sender medisinsk personell til Nord-Italia19:01 Første tilfelle av coronasmitte påvist i Sør-Sudan18:53 Italia rapporterer laveste daglige dødstall på to uker18:33 City-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44 – Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35 Nesten 600 nye koronadødsfall i New York17:10 Småbrukarlaget går ut mot Bollestads grep for billig-arbeidere til landbruket16:46 Professor vil isolere personer som mister smaks- og luktesansen16:44 FHI har oppdatert sine munnbindanbefalinger16:01 Krim, spenning og humor: Her er årets påskeserier15:52 Ytterligere 621 dødsfall på sykehus i Storbritannia15:48 Nå kan Leger Uten Grenser og Røde Kors unntas fra utreiseforbud14:59 Salmedikter Svein Ellingsen er død14:44 Sivilforsvarssjefen vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo14:25 Én av fire mener Senterpartiet er blitt for populistisk14:20 28 nye coronadødsfall i Sverige13:49 Flere har rygg- og nakkesmerter under coronapandemien13:47 18 nye coronadødsfall i Danmark13:33 Fem døde funnet etter ferjeulykke ved Salomonøyene13:17 Rooney hardt ut mot Premier League-toppene13:03 Coronasmittet pasient fra Lillestrøm døde på sykehus13:01 Nytt coronadødsfall i Bærum12:40 Coronasmittet mann døde i Drammen12:38 310 pasienter innlagt med coronasmitte på norske sykehus – oppgang på fire12:20 Anthony Perkins: Mannen bak psykopaten12:15 Ecuadors visepresident beklager lik i gatene12:08 Mann pågrepet etter brann i Bø12:02 Spesialenheten: Skytingen i Sandnes kunne gått mye verre11:24 Joseph (6) har cystisk fibrose – friskmeldt av coronaviruset11:07 – Tigerkongen får tilsendt bikinibilder i fengselet11:03 USA truer med å kutte mer bistand til Afghanistan10:54 Påsken starter med et sjeldent ozonhull10:52 Person ranet med pistol på T-banestasjon – tre pågrepet10:31 Eldre coronapasient døde på Sykehuset Innlandet09:58 30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star09:34 DNT om påsken: – Perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet09:20 Hvis Tour de France avlyses: – Katastrofe og økonomisk kollaps09:07 Italiensk mafia kan utnytte coronakrisen08:28 To personer alvorlig skadd da bil havnet i elva i Sogn08:22 Økonomer kaller det «sudden stop»: – Det er ingen steder å gjemme seg08:20 Dødsraten stiger08:18 Kilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet – kommer i posten07:50 Dødstallet i Sverige er høyere enn rapportert06:30 Tyskland beskylder USA for å ha konfiskert masker06:05 Trump advarer om tøff kommende uke06:00 Dette skjer i dag05:57 Minibuss kjørte av veien – fører til traumemottak05:44 Nær 5 prosent koronatestet i Tromsø05:30 Dette skjedde i natt04:45 5.641 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 13104:41 Enda et cruiseskip til kai i Florida med koronasyke om bord04:13 30 nye koronatilfeller i Kina04:13 Mann tiltalt for overgrep mot barn i Stavanger03:52 Boris Johnsons forlovede har koronasymptomer03:38 Algerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52 Mann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25 19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23 Brasil uforberedt på koronaepidemien01:32 Trudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51 Marianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49 En rekke bilbranner i Oslo – trolig påsatt00:40 Leger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59 Mann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47 300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02 Norge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42 Ung tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28 Barnehager skeptiske til åpning etter påske21:27 Løvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28 Norges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14 Svenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48 Premier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47 Person til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12 Tallet på intensivpasienter faller i Italia19:08 Frp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49 Hjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58 630 nye coronadødsfall i New York17:55 Her har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44 Flere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37 Oslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10 Coronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03 Mye høyere dødstall i Sverige enn Norge: Opposisjonen raser mot Löfvens maktbegjær16:45 Norske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37 Liverpool permitterer ansatte15:49 Mann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09 Danske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51 40 nye coronadødsfall i Sverige14:25 Forskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17 Mannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38 Konkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33 Vedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24 Kvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12 Kina hedrer sine coronadøde12:49 Mann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43 Vindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40 306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32 Britiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06 Mange coronasmittede har ingen symptomer11:50 Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33 Forsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11 Hemmeligholder ekspertenes coronaråd
Siste nytt
19:09NorgeNorge sender medisinsk personell til Nord-Italia19:01VerdenFørste tilfelle av coronasmitte påvist i Sør-Sudan18:53VerdenItalia rapporterer laveste daglige dødstall på to uker18:33SportCity-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44Verden– Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35VerdenNesten 600 nye koronadødsfall i New York17:10PengerSmåbrukarlaget går ut mot Bollestads grep for billig-arbeidere til landbruket16:46NorgeProfessor vil isolere personer som mister smaks- og luktesansen16:44NorgeFHI har oppdatert sine munnbindanbefalinger16:01KulturKrim, spenning og humor: Her er årets påskeserier15:52VerdenYtterligere 621 dødsfall på sykehus i Storbritannia15:48NorgeNå kan Leger Uten Grenser og Røde Kors unntas fra utreiseforbud14:59NorgeSalmedikter Svein Ellingsen er død14:44NorgeSivilforsvarssjefen vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo14:25PolitikkÉn av fire mener Senterpartiet er blitt for populistisk14:20Verden28 nye coronadødsfall i Sverige13:49NorgeFlere har rygg- og nakkesmerter under coronapandemien13:47Verden18 nye coronadødsfall i Danmark13:33VerdenFem døde funnet etter ferjeulykke ved Salomonøyene13:17SportRooney hardt ut mot Premier League-toppene13:03NorgeCoronasmittet pasient fra Lillestrøm døde på sykehus13:01NorgeNytt coronadødsfall i Bærum12:40NorgeCoronasmittet mann døde i Drammen12:38Norge310 pasienter innlagt med coronasmitte på norske sykehus – oppgang på fire12:20KulturAnthony Perkins: Mannen bak psykopaten12:15VerdenEcuadors visepresident beklager lik i gatene12:08NorgeMann pågrepet etter brann i Bø12:02NorgeSpesialenheten: Skytingen i Sandnes kunne gått mye verre11:24Helse og livsstilJoseph (6) har cystisk fibrose – friskmeldt av coronaviruset11:07Kultur– Tigerkongen får tilsendt bikinibilder i fengselet11:03VerdenUSA truer med å kutte mer bistand til Afghanistan10:54NorgePåsken starter med et sjeldent ozonhull10:52NorgePerson ranet med pistol på T-banestasjon – tre pågrepet10:31NorgeEldre coronapasient døde på Sykehuset Innlandet09:58Norge30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star09:34NorgeDNT om påsken: – Perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet09:20SportHvis Tour de France avlyses: – Katastrofe og økonomisk kollaps09:07VerdenItaliensk mafia kan utnytte coronakrisen08:28NorgeTo personer alvorlig skadd da bil havnet i elva i Sogn08:22PengerØkonomer kaller det «sudden stop»: – Det er ingen steder å gjemme seg08:20VerdenDødsraten stiger08:18VerdenKilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet – kommer i posten07:50VerdenDødstallet i Sverige er høyere enn rapportert06:30VerdenTyskland beskylder USA for å ha konfiskert masker06:05VerdenTrump advarer om tøff kommende uke06:00NorgeDette skjer i dag05:57NorgeMinibuss kjørte av veien – fører til traumemottak05:44NorgeNær 5 prosent koronatestet i Tromsø05:30NorgeDette skjedde i natt04:45Norge5.641 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 13104:41VerdenEnda et cruiseskip til kai i Florida med koronasyke om bord04:13Verden30 nye koronatilfeller i Kina04:13NorgeMann tiltalt for overgrep mot barn i Stavanger03:52VerdenBoris Johnsons forlovede har koronasymptomer03:38VerdenAlgerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52NorgeMann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25Verden19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23VerdenBrasil uforberedt på koronaepidemien01:32VerdenTrudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51VerdenMarianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49NorgeEn rekke bilbranner i Oslo – trolig påsatt00:40NorgeLeger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59NorgeMann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47Verden300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02NorgeNorge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42VerdenUng tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28NorgeBarnehager skeptiske til åpning etter påske21:27NorgeLøvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28NorgeNorges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14Helse og livsstilSvenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48SportPremier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47NorgePerson til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12VerdenTallet på intensivpasienter faller i Italia19:08NorgeFrp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49VerdenHjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58Verden630 nye coronadødsfall i New York17:55VerdenHer har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44NorgeFlere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37NorgeOslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10VerdenCoronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03Helse og livsstilMye høyere dødstall i Sverige enn Norge: Opposisjonen raser mot Löfvens maktbegjær16:45NorgeNorske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37SportLiverpool permitterer ansatte15:49NorgeMann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09VerdenDanske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51Verden40 nye coronadødsfall i Sverige14:25Helse og livsstilForskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17VerdenMannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38SportKonkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33PolitikkVedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24NorgeKvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12VerdenKina hedrer sine coronadøde12:49NorgeMann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43PolitikkVindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40Norge306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32PolitikkBritiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06VerdenMange coronasmittede har ingen symptomer11:50VerdenEgeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33SportForsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11NorgeHemmeligholder ekspertenes coronaråd
Populært