Åpen for alle - alltid

Fly til Norge rammet:Tusenvis av passasjerer strandet i Thailand etter flynekt

Flere tusen passasjerer sitter fast på flyplassen i Bangkok. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pakistan har stengt luftrommet etter konflikten med India. Det får ringvirkninger for over 4000 flypassasjerer som skal hjem til Europa fra Thailand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På flyplassen Suvarnabhumi i Bangkok sitter en gruppe unge dansker. De aner ikke når de kommer hjem. Flyet deres skulle tatt av onsdag, men 18 timer senere er de fortsatt i villrede om når de kan fly hjem.

– Selv om vi forsøker å få kontroll på situasjonen, så sier de bare at de ikke kan gjøre noe med saken, sier en fortvilet Nikoline Ploug til nyhetsbyrået AP.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Denne gruppen på 25 ungdommer fra Danmark måtte overnatte på flyplassen i Bangkok og aner ikke når de får fly hjem igjen etter at luftrommet over Pakistan ble stengt og førte til kanselleringer fra Bangkok. Foto: Sakchai Lalit / AP
Denne gruppen på 25 ungdommer fra Danmark måtte overnatte på flyplassen i Bangkok og aner ikke når de får fly hjem igjen etter at luftrommet over Pakistan ble stengt og førte til kanselleringer fra Bangkok. Foto: Sakchai Lalit / AP

Stengt pakistansk luftrom

Årsaken til flykaoset kommer fra den økte spenningen mellom Pakistan og India. Etter at en indisk jagerflypilot ble skutt ned og holdt i varetekt i Pakistan, valgte de pakistanske sivile luftfartsmyndighetene onsdag å stenge luftrommet i landet.

Derfor er nå flere fly som skulle gått mellom Thailand og Europa blitt kansellert eller omdirigert, nettopp fordi de skulle flydd over dette luftrommet. Blant de rammede er også direkteflygningene mellom Oslo lufthavn og Bangkok som opereres av både Norwegian og Thai Airways.

– Tavla med oversikt over flyavganger var som i en action-film, hvor det bare blinker rødt med kanselleringer, sier Thomas Edvardsen fra Arendal til tv2.

– Norwegian jobber nå med å få flyene unna pakistansk luftrom, sier Andreas Hjørnholm, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian til tv2.