Forenklet transfer på Oslo lufthavn blir permanent og utvides

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen vil både at ordningen med forenklet transfer på Gardermoen blir permanent og inkluderer flere flyselskaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2014 åpnet daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) for en prøveordning med forenklet transfer på Oslo lufthavn på Gardermoen.

Prøveprosjektet ble satt i gang i 2015 og har sørget for at reisende som kommer fra utlandet via Gardermoen, slipper å hente ut og sjekke inn bagasjen på ny for sin innenriksreise.

Denne ordningen vil regjeringen nå gjøre permanent, melder nettstedet flysmart24.no.

Les også: Gardermoen til topps i ny kåring

Flere flyselskaper skal med

I prøveprosjektet har ordningen gjeldt kun for reisende med SAS, Norwegian og Widerøe. Nå vil regjeringen at ordningen skal utvides til å gjelde flere flyselskaper.

Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn opplyser til nettstedet at dette er noe de jobber med. Han sier videre at de har jobbet med ting som skilting og kommunikasjon i prøveperioden og nå opplever at løsningen fungerer godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ungarsk lavprisselskap kommer til Gardermoen

– Enklere og raskere reise

Reiser man fra utlandet via Gardermoen og skal videre til for eksempel Trondheim, innebærer ordningen at man slipper å hente ut og sjekke inn bagasjen på ny ved Oslo lufthavn.

Passasjeren unngår dermed ny sikkerhetskontroll og sparer tid.

– Nå får flypassasjerene en enklere og raskere reise, og vi styrker Gardermoens konkurranseevne, sa Solvik-Olsen da han lanserte prøveordningen.

Tolletaten var imidlertid skeptisk, fordi de mente at tollkontrollen ville bli dårligere. Investeringer i nytt utstyr på flyplassen har imidlertid gjort situasjonen akseptabel for tollvesenet, skriver flysmart24.no.