Meny

Unik flyformasjon over De forente arabiske emirater

Video: En formasjon på elleve fly fra fem forskjellige flyselskap sto for den spektakulære markeringen av De forente arabiske emiraters nasjonaldag.
Nasjonaldagen til De forente arabiske emirater ble feiret med en sensasjonell flyformasjon.

De forente arabiske emirater (UAE) feiret sin 47. nasjonaldag i helgen. Jubileet ble markert på spektakulært vis - en flyformasjon på elleve fly fra fem flyselskap.

Flyformasjonen ønsket å fremheve nasjonens suksess innen luftfart, og fløy i formasjon over flere av landets landemerker og pyntet himmelen med røykstriper i landets flaggfarger. 

Stuntet, som flyselskapene Emirates, Etihad, flydubai, Air Arabia og Al Fursan medvirket i, tok over fem måneder å planlegge, ifølge en pressemelding fra Emirates. Det har en unik sammensetning av fly for formasjonsflyvning, ettersom den kombinerer kommersielle fly med jetfly.

Les også:  Gjestene betaler 250.000 kroner natta - og hotellet er stort sett fullbooket

Et kommersielt Emirates-fly blir fulgt av en pyramide av jetfly. Foto: Emirates

Hedret grunnlegger

Samtidig hedret formasjonen nasjonens avdøde grunnlegger, HH Sheikh Zayed. De medvirkende flyene var dekorert med teksten «Year of Zayed», og noen av dem med bilde av grunnleggeren.

«Det er en stor ære å være en del av denne bemerkelsesverdige formasjonen dedikert til Year of Zayed, og samtidig feire De forente arabiske emiraters nasjonaldag. Denne unike fremvisningen gjenspeiler samholdet, lederskapet og fremtidsvisjonene til UAE,» uttaler Adel Al Ali, administrerende direktør i Air Arabia, i pressemeldingen.

Flyene involvert var en Boeing 737 MAX 8, en Airbus A320, to Airbus A380 og syv jetfly fra UAEs luftforsvar.

Les også:  Elvis' privatfly solgt på auksjon

Et fargerikt spill på himmelen ved luksusresorten The Atlantis i Dubai. Foto: Emirates
Reise
Populært