Meny

London kan få ny, høy turistattraksjon

Londons ikoniske skyskraper The Gherkin - «Sylteagurken» kan få en ny nabo med inspirasjon fra planteriket. I 2025 skal The Tulip stå ferdig.

«The Gherkin» er kanskje den mest kjente bygningen i Londons forretningsdistrikt. Den 41-etasjer høye bygningen ser ut som en sylteagurk og var den første skyskraperen i London på 25 år da den sto ferdig i 2004.

Nå kan den ikoniske skyskraperen få en like imponerende nabo.

Mandag presenterte det kjente britiske arkitektkontoret Foster + Partners planene for den 300 meter høye skyskraperen «The Tulip», Tulipanen.

Les også: London får sin egen Walk of Fame

Prosjektet inkluderer blant annet et imponerende utsiktspunkt i toppen med bar og restaurant, glassbroer og glassklier på innsiden samt runde, bevegelige gondoler på fasaden som du trolig må se videoen i toppen for å forstå.

Ifølge AFP relaxnews er det også planlagt at besøkende vil kunne lære og se mer av Londons historie ved hjelp av høyteknologiske presentasjonsopplegg mens de skuer utover byen.

Dersom prosjektet blir godkjent, kan byggingen av «The Tulip» starte i 2020. Det er beregnet at byggetiden vil ta fem år, og at den nye skyskraperen kan åpne i 2025.

Les også: Britisk badeby vil ta deg til nye høyder

Reise
Populært