Berømt ferieøy gjenåpner – turistene bes skjerpe seg

Se video: Turister blir bedt om å skrive under på at de skal oppføre seg.

Etter å ha vært stengt i seks måneder er endelig øyperlen Boracay åpen for turister igjen.

I april ble ferieparadiset stengt på bakgrunn av bakterier som følge av dårlig kloakksystem, miljøskader som følge av stor pågang fra turister og dårlig administrativ styring. Selve avgjørelsen ble tatt da det ble oppdaget 43 ulovlige kloakkrør på de populære turiststrendene.

Etter et halvt år med opprydding og vedlikehold ble øya Boracay gjenåpnet for turister 26. oktober. Det er blitt gjort en kraftig renovering, og nå oppfyller 2063 hotellrom, fordelt på 25 hoteller, kravene for å kunne ta imot nye gjester.

Populær ferieøy

Den lille øya ligger sentralt i øygruppen som utgjør Filippinene, og tiltrekker seg rundt to millioner besøkende årlig. Den populære øya frister turister med tropisk natur, fargerike korallrev, krystallklart vann, god og billig mat - og strender i verdenstoppen.

I 2017 ble Boracay kåret til «verdens beste øy» , og White Beach ble kåret verdens nest beste strand i 2018.

Øyperlen Boracay har flere ganger blitt rangert blant verdens beste feriedestinasjoner. Nå skal øya stenge for turister i seks måneder. Foto: AP / NTB scanpix.
Øyperlen Boracay har flere ganger blitt rangert blant verdens beste feriedestinasjoner. Nå skal øya stenge for turister i seks måneder. Foto: AP / NTB scanpix.

Flere øyer preget av overturisme

Det er ikke bare Boracay som har blitt stengt som følge av overturisme. Maya-bukta i Thailand, kjent fra filmen «The Beach», holdt stengt for turister som følge av mye søppel, solkrem som er giftig for dyrelivet og turister som skader korallrevene.

Se video: Populære ferieøyer som vil forsvinne innen 80 år:

Les også: Ferieparadis drukner i søppel

Les også: – Lesbos er en fantastisk ferieøy!

Personvernpolicy