Stenger verdensberømt strand

Video: Stranden kjent fra filmen «The Beach» skulle etter planene åpnes igjen onsdag. Nå er det vedtatt at den forblir stengt.

Idylliske Maya Bay i Thailand ble verdensberømt etter filmen «The Beach». Nå stenges den på ubestemt tid på grunn av overturisme.

Maya Bay på Phi Phi-øyene i Adamanhavet i Thailand var nesten uberørt før den ble presentert i år 2000 i filmen «The Beach». Den påkostede hollywoodfilmen med Leonardo DiCaprio i hovedrollen førte imidlertid til at stranden ble et yndet mål for turister fra hele verden.

Det har medført forurensning og erosjon av strandens sand. Ifølge nyhetsbyrået AP var 80 prosent av korallrevene ved bukta alvorlig skadet tidligere i år. Derfor bestemte thailandske naturvernmyndigheter at naturen måtte få en pause fra den voldsomme turiststrømmen. De stengte midlertidig stranden for å gi den en sjanse til å komme seg.

Onsdag skulle stranden åpne igjen. Det blir det imidlertid ikke noe av, skriver danske BT.

Les også: Thailandsk ferieparadis stenges for turister

– Vi har evaluert stranden hver måned og funnet ut at det økologiske systemet er alvorlig ødelagt etter besøk fra opp mot 5000 turister daglig, sier Songtam Suksawang, leder av naturparken stranden ligger i.

– Å få helet og gjenskapt stranden er fryktelig vanskelig, ettersom den er totalt ødelagt. Det samme gjelder de plantene som omgir den.

Stranden er ikke den eneste i regionen som har lidd under masseturismen. Både på Filippinene og i Indonesia har myndigheter innført turistbegrensninger enkelte steder.

I april ble den populære øya Boracay på Filippinene stengt. Landets president Rodrigo Duterte kalte øya i den forbindelse for en kloakksump. Og på den indonesiske ferieøya Bali har det blitt erklært avfallskrise etter store mengder søppel i havet.

Les også: Gjenåpner populær ferieøy

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden