Syden i høstferien: – Kanskje den gode sommeren ga mersmak

<p>Trass i at vi nettopp har lagt bak oss en rekordvarm sommer, reiser barnefamilier i hopetall til Syden i høstferien. Foto: Shutterstock.com / NTB scanpix</p>
Trass i at vi nettopp har lagt bak oss en rekordvarm sommer, reiser barnefamilier i hopetall til Syden i høstferien. Foto: Shutterstock.com / NTB scanpix

Apollo har solgt ni av ti reiser fra Oslo og Trondheim til Syden i høstferien, mens TUI melder om 30 prosent økning i salget sammenlignet med fjoråret.

Kjølige netter og morgener minner om at vi er på vei inn i høstmåneden september. Med høsten kommer høstferien, i hvert fall for dem som har barn i skolealder.

Og selv om sommeren 2018 har vært den varmeste her til lands på mange tiår, er det hos reiseselskapene ingen ting som tyder på at nordmenn har blitt mettet av sol og sommer.

– Det er ingen tvil om at folk skal bort i høstferien. Vi har hatt en økning på 30 prosent i antall bookinger i høstferien, sammenlignet med fjorårets tall. Kanskje den gode sommeren ga mersmak, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren til ABC Nyheter.

Det er de klassiske reisemålene Kreta, Mallorca og Rhodos som er mest populære i høstferien. Også Tyrkia, som er det reisemålet som har hatt den sterkeste veksten i sommer, er populært, forklarer hun.

Selv om Syden-turene selger godt, er det ikke for sent å booke tur i høstferien. Men er du opptatt av pris, kan det lønne seg ikke å vente mye lenger, råder Aspengren.

– Det er så stor etterspørsel at prisene mest sannsynlig vil øke i ukene frem mot høstferien, sier Aspengren.

Les også: Valutakrise lokker horder av nordmenn til Tyrkia

Ni av ti reiser solgt

Hos Apollo er ni av ti reiser fra Oslo og Trondheim til reisemål i Syden i høstferien solgt. Fra Ålesund er åtte av ti reiser solgt, mens det er litt flere plasser igjen fra Bergen, forteller kommunikasjonssjef Beatriz Rivera.

– Høstferiesalget går unna, og ligger på samme nivå som fjoråret, sier hun til ABC Nyheter.

Fra Oslo er det mest ledig til Mallorca, mens det fra distriktene er mange ledige plasser til Koatia, forklarer Rivera og legger til at det betyr at det er mulig å sikre seg en ferie til en god pris.

– Personlig er Kroatia en soleklar favoritt på høsten. Jeg var der selv i oktober i fjor og storkoste meg, og tør nesten å påstå at dette er den beste tiden å reise hit på, sier hun.

Les også: Kroatiske øyperler

– Noen hoteller utsolgt

Ving opplyser at noen av deres mest populære hoteller begynner å bli utsolgt i skoleferien.

– Det er ingen steder det er helt fullt, men noen hoteller er utsolgt. Det er gjerne konsepthoteller som er spesielt tilrettelagt for barn, som begynner å fylle seg opp, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til ABC Nyheter.

Røhr-Staff minner samtidig om at de som ikke er bundet av skoleferien, kan gjøre et kupp i høst.

– De som ikke reiser med barn og ikke er avhengig av å reise midt i høstferien, kan få billige reiser nå, sier Røhr-Staff.

Les også: Dette gjør du om barna blir syke på ferie

– Selger alltid unna

Aspengren i TUI forklarer at Norge skiller seg ut når det gjelder høstferien og skolens ferier generelt.

– For familier med skolebarn er det kanskje den eneste tiden de kan reise, og for mange har det blitt en tradisjon å reise bort. Ikke overraskende er cirka 80 prosent av dem som reiser med oss i høstferien, familier med barn.

Rivera i Apollo stemmer i:

– Fellesferiene selger alltid unna, også etter en rekordvarm sommer, sier hun.

Les også: Nesten 270.000 nordmenn har ikke nedbetalt fjorårets feriegjeld

Personvernpolicy