Meny

Rangerte verdens beste matopplevelser

Spansk smårett kåret til verdens beste

Baskisk tapas er kåret til verdens beste kulinariske opplevelse av reiseguiden Lonely Planet. Matretten er oppkalt etter pinnen som brukes i de ulike smårettene. Foto: Wikimedia Commons.
Baskisk tapas er av Lonely Planet kåret til verdens beste matopplevelse. Av de nordiske landene er det bare Danmark som klarer å hevde seg med sitt «smørrebrød».

Pintxos, den lekre baskiske gourmetvarianten av tapas, har blitt kåret til verdens fremste kulinariske opplevelse av selskapet Lonely Planet. Over 500 matretter og steder ble rangert og presentert i selskapets nye reiseguide som har fått navnet «Ultimate Eatlist».

Matopplevelsene har blitt vurdert etter smak, kulturell viktighet i tillegg til atmosfæren på stedet. Verken britenes fish and chips, biff tartar i Paris eller buffalo wings i Buffalo, USA, kom på topp 10-listen, skriver AFP Relaxnews.

Les også:   Derfor bør du unngå proppfulle pizzarestauranter

For å oppleve vinnerretten pintxos som en innfødt, anbefaler Lonely Planet en reise til San Sabastian i Spania, og å gå ut for å innta de baskiske smårettene etter klokken 21, i det gatene i Spanias kulinariske hovedstad kommer til live.

På andreplass i oversikten kom den malaysiske nudelsuppen curry laksa - servert i Kuala Lumpur, etterfulgt av opplevensen av å nyte et måltid sushi i Tokyo.

Danskenes smørrebrød endte på sjetteplass, som eneste skandinaviske bidrag på topplisten.

Les også:   Stjal verdensberømt tå fra beryktet drink

Her er hele 10 på topp-oversikten

1. Pintxos i San Sebastian, Spania
2. Curry laksa i Kuala Lumpur, Malaysia
3. Sushi i Tokyo, Japan
4. Beef brisket (oksebryst) i Texas, USA
5. Som tum (grønn papayasalat) i Bangkok, Thailand
6. Smørrebrød i København, Danmark
7. Skalldyr i Kaikoura, New Zealand
8. Bibimbap (blandet ris) i Seoul, Sør-Korea
9. Pizza margherita i Napoli, Italia
10. Dim sum i Hongkong

Les også:  Her er det dyrest å spise ute

Reise
Populært