Magesjau på populært turiststed i Bulgaria

<p>For tredje år på rad bryter det ut omgangssyke på et populært turisthotell i Bulgaria (Illustrasjonsbilde).</p>
For tredje år på rad bryter det ut omgangssyke på et populært turisthotell i Bulgaria (Illustrasjonsbilde). Foto: AP

Det er tredje år på rad turister blir rammet av omgangssyke på et Ving-hotell i Bulgaria.

– Tirsdag ettermiddag var det 13 personer som var blitt smittet, men jeg har dessverre ikke oppdatert informasjon på antall som er rammet, sier Marie-Anne Zachrisson, presseansvarlig i Ving, til ABC Nyheter.

I helgen brøt det ut omgangssyke på familiehotellet White Lagoon Beach i Bulgaria. Hotellet ligger ved kysten nord-øst i landet.

Det var TV 2 som første omtalte saken.

Zachrisson opplyser overfor ABC Nyheter at Ving jobber med å få oppdatert informasjon om syken fra hotellet, hvor i overkant av 700 gjester befinner seg.

Les også: Syk i ferien? Dette har du krav på

Besøkende på hotellet forteller til TV 2 at to barn fikk omgangssyke etter å ha kommet hjem fra ferien. Videre sier de at det skal ha vært svært dårlig renhold på hotellet.

– Da vi sjekket inn var det spymerker på doen på hotellrommet. Hele rommet var skitten og på kveldene kom det en sterk kloakklukt fra badet, sier en av de besøkende.

Ving vet ikke hva som har forårsaket smitten.

Dette er ikke første gang turistene på hotellet opplever magesjau i ferien. Ifølge TV 2 er det tredje året på rad, og i 2015 omtalte VG det dårlige renholdet. Da ble 29 besøkende innlagt på sykehus i løpet av noen uker.

Ving har nå satt i gang ekstra tiltak for å bedre hygienen og renholdet på hotellet. I en SMS til gjestene ber de turistene være oppmerksomme.

Les også:

Her er det farligst å bli syk på reise

Dette gjør du om barna blir syke på ferie

Slik unngår du omgangssyke

Personvernpolicy