Betalte 180.000 kroner for drømmetur - ble ikke opplyst om regntid

Omtrent slik er forventningene til Seychellene. Men drar du på gal tid av året, kan regntiden sørge for grått vær og kraftige regnskyll. Det fikk et reisefølge på fire personer erfare. Foto: Colourbox.com.
Omtrent slik er forventningene til Seychellene. Men drar du på gal tid av året, kan regntiden sørge for grått vær og kraftige regnskyll. Det fikk et reisefølge på fire personer erfare. Foto: Colourbox.com.

Et reisefølge på fire personer ønsket seg et solsikkert sted i julen. Reisebyrået anbefalte Seychellene uten å informere om regntiden.

«Drømmeturen» til Seychellene ble en svært våt fornøyelse for et reisefølge på fire personer som dro til ferieparadiset midt i regntiden. I etterkant har reisefølget klaget reisen til 180.000 kroner inn til Pakkereisenemda under fanen «reisemålet ble ikke som lovet».

Klageren, som ikke ønsker å få navnet offentliggjort, forteller til Aftenposten at de tok kontakt med reisebyrået HRG Bennett Ferie for å realisere planene om bad, snorkling og dykking på et solsikkert sted. Reisemålet de fikk anbefalt var Seychellene.

Men da reisefølget ankom øya var det full regntid, der regnet høljet ned i dagevis.

– Vi klager ikke på været – vi klager over at de ikke informerte oss om at det var regntid, sier klager til Aftenposten.

Les også: Disse kan du bare glemme å klage på

– Gir ikke værgaranti

I sitt tilsvar hos Pakkereisenemda skriver HRG Bennett Ferie at de opplyste om at været kan være ustabilt og at regnskyll ettermiddag og kveld ville forekomme på øya i desember. Men de la ikke skjul på at Seychellene ville være et flott reisemål og et «paradis» for reisefølget.

I en kommentar til Aftenposten understreker reisebyrået at de aldri gir noen værgaranti.

Avgjørelsen

I sin avgjørelse i saken skriver Pakkereisenemda at avtalen mellom arrangøren og kunden kan ha særkrav fra kundens side som kan være bindende. Eksempelvis at hotellet på reisemålet har havutsikt, egen hage og basseng du kan svømme direkte ut i. Har ikke reisemålet dette, er avtalen brutt.

Pakkereisenemda konkluderer med at det i dette tilfelle ikke foreligger noen værgaranti og det kan ikke reisearrangøren stå til ansvar for.

Les også: Ikke gå glipp av erstatningen

Ifølge reiseguiden Lonely Planet er den beste tiden for en ferie til Seychellene fra april til november. I desember og januar er det størst sjanse for at himmelens sluser åpner seg.

Personvernpolicy