Ferieparadis vil forby plastsugerør

Å drikke eksotiske drinker på stranden kan bli forbudt på Seychellene. I hvert fall om du benytter plastsugerør. Foto: Colourbox.com.
Å drikke eksotiske drinker på stranden kan bli forbudt på Seychellene. I hvert fall om du benytter plastsugerør. Foto: Colourbox.com.

Paradisøyene Seychellene vurderer forbud mot salg av plastsugerør for å forhindre plastforsøplingen av havene.

Turister som skal besøke vakre Seychellene i Det indiske hav kan snart være nødt til å belage seg på å drikke tropiske drinker på stranden - uten plastsugerør.

Taiwan, EU, byen Vancouver og flyselskapet Alaska Airlines har allerede foreslått å begrense bruker av plast for å få bukt med den enorme plastforsøplingen av verdenshavene, skriver Seychelles News Agency. Ifølge rapporter finnes det i dag 150 millioner tonn plast i havet. Hvert år kommer nye 8 millioner tonn.

Les også: Nå vil EU forby q-tips, sugerør og plastbestikk

For besøkende til Seychellene kan det bety at besøkende enten må sippe til tropiske drinker fra kanten av glasset, eller bruke biologisk nedbrytbare sugerør.

Et forbud mot plastsugerør er det siste miljøtiltaket foreslått av myndighetene på Seychellene. Tidligere har det populære ferielandet innført forbud mot styrofoam-bokser brukt til takeaway, plastposer, plastkopper og plastbestikk.

Les også: Lanserer paradisrute til Seychellene

Personvernpolicy