Uanstendige turister ligger tynt an i sommer

Med horder av turister i feriemodus følger også utagerende festing, nakenhet og manglende respekt for lokale lover og regler. Her fra Magaluf på Mallorca.
Med horder av turister i feriemodus følger også utagerende festing, nakenhet og manglende respekt for lokale lover og regler. Her fra Magaluf på Mallorca. Foto: Joan Llado / AP

Planlegger du sydenferie ved flere av de populære destinasjonene langs Middelhavet, bør du tenke deg om før du slipper løs alle hemninger.

Mange av de mest besøkte feriebyene tjener gode penger på tilreisende fra store deler av Europa, blant annet Norge.

Men populariteten har sin pris. Med horder av turister i feriemodus følger også utagerende festing, nakenhet og manglende respekt for lokale lover og regler.

Sinte fastboende

Ifølge nettstedet flysmart.no har blant annet jetsetbyene Marbella i Andalucía på Costa del Sol, og Magaluf på Mallorca skjerpet reglene for hva som er akseptabel oppførsel.

Begge byene er kroneksempler på hvor hvordan det kan gå når berusede turister går bananas, til stor forargelse blant fastboende.

Turister som vandrer halvnakne rundt i ferieparadiset er heller ikke populært.

Bøter på 750 Euro

Mange nordmenn reiser til Mallorca og byen Magaluf.
Mange nordmenn reiser til Mallorca og byen Magaluf.

I badebyen Marbella advares nå turistene mot konsekvensene av ikke å følge de lokale lovene. Brudd på disse vil heretter kunne medføre bøter i størrelsesorden 750 Euro.

De nye reglene er planlagt innført før 1. juli.

Hver sommer reiser mange tusen nordmenn til den spanske øya Mallorca og partybyen Magaluf for å feriere. Ifølge Daily Mail høynes nå bøtesatsene kraftig for flere typer av uanstendig oppførsel på offentlig sted.

Les også: 10 populære destinasjoner som er lei turister

Søppelkasting svir

Boten for å urinere på offentlig plass har blitt høynet fra 100 euro til 400 euro, noe som tilsvarer rundt 3.800 kroner. Politiet kan også gi tilsvarende beløp i bot om du opptrer lettkledd eller naken i byen.

For de som lager bråk eller uro på offentlig sted er boten 500 euro.

Kaster du tomflasker, plastikk, tyggegummi eller lignende på offentlig sted koster det 200 euro.