Meny

Saddams luksusbåt blir flytende hotell

En kaptein spaserer på innsiden av luksusbåten «Basrah Breeze». Foto: Essam Al-sudani / Reuters

I sin storhetstid rådet Iraks diktator Saddam Hussein over ekstrem luksus om bord i yachten «Basrah Breeze». Men han gikk aldri om bord.

Den 82 meter lange farkosten rommer hele 17 gjesterom og 18 rom for besetningen, og er verdsatt til en kvart milliard norske kroner.

Da båten ble sjøsatt tidlig på 1980-tallet, etter å ha blitt bygd på Helsingörs skipsverft i Danmark, inneholdt den alt som kunne tenkes av luksus. Blant materialene som ble benyttet var gull, silke og marmor, ifølge Reuters.

Båten hadde flotte suiter, svømmebasseng, moské, landingsplass for helikopter og egen operasjonssal.

37 år etter sjøsettingen har «Basrah Breeze» fått et nytt liv. Nå skal luksusyachten brukes som hotell for losene som leder trafikken til og fra havnebyen Basra i det sørlige Irak. Byen ligger ved utløpet av elevene Eufrat og Tigris ved Den persiske gulf.

Les også: Spektakulær luksusyacht er et moderne piratskip

Saddam gikk aldri om bord

Luksusbåten «Barah Breeze» hadde flotte suitter, svømmebasseng, moské, landingsplass for helikopter og egen operasjonssal. Foto: Essam Al-sudani / Reuters

Da Saddam Hussein ble styrtet i 2003 skal båten ha blitt transportert ut av landet, og senere sporet opp i den franske havnebyen Nice, før den igjen kom på irakiske hender i 2010.

Hussein skal selv aldri ha satt sine ben om bord i luksusbåten ettersom båten ble flyttet til Saudi-Arabia på 80-tallet for å beskytte den mot iranske angrep under den langvarige krigen mot Iran.

Men i dag er båten fortsatt intakt.

– Presidentyachten er i veldig god stand, og begge motorene og generatorene fungerer, sier kaptein Abdul-Zahra Abdul-Mahdi Saleh til Reuters.

Les også: Zlatan Ibrahimovic betalte over 100 millioner for luksusyacht

Båten til Sadam Hussein, kjent som "Basrah Breeze", blir hotell. Foto: Essam Al-sudani / Reuters

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært