Disse flyselskapene knuser Ryanair på pris

Tigerair Australia går til topps på ny kåring av verdens billigste selskaper. Her ser vi en Airbus A320 fotografert på Melbourne flyplass i 2014. Foto: Wikimedia Commons
Tigerair Australia går til topps på ny kåring av verdens billigste selskaper. Her ser vi en Airbus A320 fotografert på Melbourne flyplass i 2014. Foto: Wikimedia Commons

Det irske lavprisflyselskapet har lite å stille opp mot konkurrenter i Asia og Midtøsten.

Når du booker billett med et lavprisflyselskap, så sier du samtidig «ja takk» til mindre komfort og servicegrad i bytte mot billetter til lavere priser. Begrepet i seg selv refererer til flyselskap med lavere driftskostnader enn konkurrentene, der passasjerene tar risikoen ved forsinkelser.

For mange nordmenn vil det nok først og fremst være det irske selskapet Ryanair som popper opp. Men på listen over verdens billigste selskaper, må Europas største lavprisaktør faktisk ta til takke med en lusen tiendeplass.

Rome2Rio er en transport- og reisesøkemotor som har satt opp en liste over verdens billigste flyselskaper som ser på gjennomsnittlig pris per kilometer for reiser. Selskaper fra hele verden er blitt vurdert, og analytikerne har sett på priser i økonomiklasse vist på selskapenes egne hjemmesider i januar og februar i år.

(Saken fortsetter under)

På innsiden av en Tigerair Australia Boeing 737-800, fotografert i 2016. Foto: Wikimedia Commons
På innsiden av en Tigerair Australia Boeing 737-800, fotografert i 2016. Foto: Wikimedia Commons

Den endelige topp ti-listen er sterkt preget av selskaper fra Asia og Midtøsten, og på førsteplass finner vi Tigerair Australia. Her koster det ifølge rapporten mindre enn en krone for hver kilometer som tilbakelegges.

Analytikerne understreker at flytype, ruter som dekkes, lokal lønn og drivstoffkostnader, tilleggsinntekter og landingsavgifter spiller viktige roller når det gjelder kostnadene per kilometer.

Tigerair skal visstnok ikke være så nøye når det gjelder omfanget av kabinbagasjen. Men de tar det igjen i form av avgifter på bruk av kredittkort, sjekk av bagasjen eller når du velger sete.

På andreplass kommer malaysiske AirAsia, som med baser spredt over hele den enorme verdensdelen trolig er Asias mest populære lavpris flyselskap. Populariteten skyldes i stor grad at selskapet har en komfort mange av de øvrige billigselskapene mangler.

Slik ser topp 10-listen over verdens billigste flyselskaper ut:

  1. Tigerair
  2. AirAsia X
  3. Indonesia AirAsia
  4. Jetstar
  5. Etihad
  6. Citilink Indonesia
  7. WOW Air
  8. Oman Air
  9. Lion Mentari Airlines
  10. Ryanair

Les også:

Disse flyselskapene støyer mest

Amerikansk flyselskap sendte feil hund til Japan

Disse flyselskapene er best på Wi-Fi i luften

Møter mennesker med flyskrekk hver eneste dag: – Mange snur på flyplassen

Fly­skrekk? En slik takeoff vil man helst ikke oppleve

Terapigrisen LiLou gir pause fra flyskrekk med kostymer og neglelakk

Personvernpolicy