Gjenåpner verdens lengste flyrute

Verdens lengste flyrute er på hele 20 timer og går mellom Singapore og New York. Se video.

Som første flyselskap har Singapore Airlines sikret seg det nye superflyet til Airbus. Nå vil flyselskapet gjenåpne verdens lengste flyrute mellom Singapore og New York.

I 2013 kuttet Singapore Airlines direkteruten mellom Singapore og New York på grunn av røde tall. Med det ble verdens lengste kommersielle flyrute nedlagt.

Nå har flyselskapet bestemt seg for å gjenåpne den 20 timer lange flyruten til neste år.

Det skyldes flytypen Airbus A350 i Ultra Long Range-versjon, som flyselskapet er det første til å ta i bruk. Totalt har Singapore Airlines bestilt syv slike fly med ekstra lang rekkevidde, melder Daily Aviation News.

Les også: Dropper verdens lengste flyruter

De nye A350 ULR-maskinene til Airbus hadde første testflytur forrige uke og skal være langt mer drivstoffgjerrige enn forgjengeren. Det gjør det mulig å gjeninnføre de ultralange flyturene som tidligere var regnet for å være ulønnsomme. Produsenten reklamerer med en rekkevidde på 9.700 nautiske mil, noe som tilsvarer snaue 18.000 km.

Les også: Qantas drømmer om å opprette verdens lengste flyrute

Også komforten i kabinen vil være oppgradert i de nye A350 ULR-maskinene. Det er vinduer ved alle stolrekker, lyset er designet for å tilpasse seg døgnrytmen, veggene er rettere enn de mer tradisjonelle rør-kabinene og passasjerkabinen beskrives som den hittil mest støysvake kabinen levert av Airbus.

I dag er det Qatar Airways som har verdensrekord i verdens lengste kommersielle flyrute. Det går mellom Qatar og New Zealand og varer i 17 timer og 45 minutter.

Les også:

Derfor tar det lengre tid å fly i dag enn for 40 år siden
De ti lengste flyreisene i verden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden