I går koset de seg på stranden - i dag er paradisøya stengt

Torsdag stenger ferieparadiset. Turistene som nød siste dag på Boracay i Filippinene forstår lite at forurensningsproblematikken.

I går nøt turistene solskinn og strandliv på Boracay. I dag stenger den filippinske ferieøya for turister.

I begynnelsen av april bestemte Filippinenes regjering at den populære ferieøya Boracay, kjent for sine vakre, hvite strender, skal stenges for turister i opptil et halvt år.

– Boracay er som en septiktank. Jeg gir dere seks måneder, sa Filippinenes frittalende president Rodrigo Duerte til lokale myndigheter i februar i år.

Onsdag nøt turistene den siste dagen på øya, før Boracay stenger dørene torsdag 26. april.

– Jeg skjønner ikke helt greia med kloakkproblem. Når jeg ser meg rundt her, så ser jeg en av de reneste strendene jeg har opplevd og de vakreste strendene jeg noen gang har sett, forteller australske Tim Malone til nyhetsbyrået AP.

Les også: Kaos etter turistforbud på drømmeøy

Bakgrunnen for stengingen av Boracay skal være at øya sliter med miljøforringelse, trafikkaos, dårlig kloakksystem, flere eiendomstvister og ulovlig bygging, problemer som i stor grad skyldes den økende populariteten blant turister.

– Dette er til det beste for alle. Når Boracay åpner igjen vil den være mer bærekraftig. Vi har sagt at vi må ta et steg tilbake før vi kan ta to steg fram, fordi vi vet at noe må gjøres for å redde øya, sier Frederick Alegre fra Filippinenes turistdepartement.

Regjeringen planlegger å utplassere politifolk, kanskje også soldater ved havner for å holde turistene unna.

Den lille øya ligger sentralt i øygruppen som utgjør Filippinene. Boracay tiltrekker seg to millioner besøkende årlig. Beboere får fortsatt ha fri ferdsel mens Boracay ryddes opp.

Les også: Populær ferieøy stenges for turister

Personvernpolicy