Meny

Airbus vil lage fly med sovekabiner

Allerede fra 2020 kan det bli mulig å sove i lasterommet på enkelte flytyper, dersom flyprodusenten Airbus får det som de vil. Foto: Airbus.
Den europeiske flyprodusenten Airbus vil la passasjerene sove i flyets lasterom.

Om et par år kan du kanskje gå ned i lasterommet på flyet for å sove på langdistanseflyvninger, skriver den britiske avisen The Guardian.

Den europeiske flyprodusenten Airbus presenterte nylig planer om å levere fly med egne sovemoduler til å montere i lasterommet for ekstra sovekomfort for passasjerene.

Nyheten om sovemodulene skal ha blitt godt mottatt hos flere flyselskaper.

Les også:  SAS kjøper nye fly for 25 milliarder

I første omgang er det flytypen Airbus A330 som kan bli utstyrt med ekstra soveplasser i lasterommet, men flyprodusenten ser også på muligheten for å lage sovemoduler til flytypen A350 XWB.

SAS er blant flyselskapene som har investert i flytypen Airbus A330.

Sovemodulene vil ikke være tilgjengelig for passasjerene under takeoff og landing, skriver Australian Business Traveller. Passasjerer som har kjøpt tilgang til sovemodulene, må altså belage seg på å sitte i egne seter i begynnelsen og slutten av reisen.

Airbus har også skissert moduler som inneholder lounge, konferanserom, familierom og et medisinsk rom til montering i lasterommet.

Les også: 
Airbus vil utvikle pilotfrie fly
Airbus vurderer å slutte å bygge verdens største passasjerfly

Reise
Populært