Kjøper unødvendige avbestillingsforsikringer

<p>Det er ikke nødvendig med avbestillingsforsikring om du har reiseforsikring. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
Det er ikke nødvendig med avbestillingsforsikring om du har reiseforsikring. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Sier du ja til avbestillingsforsikring når du kjøper en flyreise? Det er helt unødvendig hvis du har en reiseforsikring.

I disse dager vil mange krysse av «ja» på avbestillingsforsikring når de bestiller årets sommerferie. Ofte kommer avbestillingsspørsmål opp når du bestiller flyturen. Og avbestillingsforsikringen koster penger.

– Det er lett å bli forvirret av flyselskap og reiseoperatører som gjerne vil selge deg en avbestillingsforsikring når du kjøper en reise på nett, sier Espen Opedal, leder for Tryg Forsikring i Norge, i en pressemelding.

– Men du trenger altså ikke betale for mer enn du trenger. Har du en vanlig reiseforsikring, er avbestilling allerede dekket. Turoperatørenes reiseforsikring dekker vanligvis det samme som din egen reiseforsikring.

Tall fra Tryg Forsikring viser at drøyt 30 prosent av oss har reiseforsikring, men takker ja til avbestillingsforsikring når vi bestiller flyreise. Å ha dobbelt opp er penger rett ut av vinduet.

Les også: Texas-gründere: – Planlegger luksushotell i rommet

Espen Opedal. Foto: Tryg Forsikring
Espen Opedal. Foto: Tryg Forsikring

Opedal opplyser at du ikke trenger avbestillingsforsikringen så lenge reiseforsikringen din er i orden. Samtidig oppfordrer han til å sjekke at hele familien er dekket av reiseforsikringen.

– En del voksne barn lever i den tro at de er dekket av foreldrenes reiseforsikring så lenge de bor hjemme, uansett alder. De fleste reiseforsikringer gjelder kun frem til barnet fyller 21 år. Etter den tid må «barnet» ha egen reiseforsikring, selv om man fortsatt bor hjemme hos mamma og pappa, sier Opedal.

Han er overrasket over at mange ikke helt vet hva en avbestillingsforsikring dekker.

– At du har en avbestillingsforsikring betyr ikke at du kan avbestille en reise fordi du «ikke har lyst å reise» eller «har ombestemt deg», og så få pengene tilbake. For å avbestille en reise og få dine utlegg dekket på forsikringen er det sykdom med legeerklæring som gjelder. Alvorlig sykdom i nær familie kan også være gyldig grunn, forteller Opedal.

Les også: Ferieparadis rammet av 14 drap på 36 timer

Personvernpolicy