Meny

Ferieparadis rammet av 14 drap på 36 timer

Cancún er et verdenskjent turistmål. Selve byen ligger på fastlandet, mens hotellområdet befinner seg på en lang og smal øy som er forbundet med broer til fastlandet. Foto: Wikimedia

Så langt i 2018 er 113 personer blitt drept i den meksikanske feriebyen Cancún. Ni av drapene inntraff samme dag.

Blant landene på verdenskartet som kommer dårlig ut når International SOS and Control Risks setter opp sin årlige liste over hvilke land som er mest og minst trygge å besøke, er Mexico.

Den generelle sikkerheten i landet er vurdert til høyt farenivå, og i løpet av fjoråret ble 29.158 mennesker drept i Mexico. 2018 ser ikke ut til å bli stort bedre: I løpet av årets første måneder har antall drap steget med 21 prosent sammenliknet med samme periode i 2017.

Notaribe skriver at 14 personer er blitt drept i løpet av 36 timer i den populære feriebyen Cancún, ni av drapene inntraff på samme dag den 4. april. Forrige rekord for flest skuddrap i løpet av samme dag i Cancún, inntraff i 2004.

Der er hovedsakelig snakk om drap med kobling til narkotikamiljøet i Mexico, men som USA Today skriver er det mange frykter turistindustrien vil lide som følge av drapsbølgen.

Cancún

Cancún er en kystby i den meksikanske delstaten Quintana Roo. Byen er hovedsete for kommunen Benito Juárez. Den er et verdenskjent turistmål. Cancún hadde 628 306 innbyggere i 2010.

Selve byen ligger på fastlandet, mens hotellområdet befinner seg på en lang og smal øy som er forbundet med broer til fastlandet. Mellom fastlandet og denne øya er lagunene Nichupté og Bojórquez. Øya Isla Mujeres ligger rundt 13 km nord for Cancún, og kan nås med båt fra Puerto Juárez og Punta Sam.

Tidlig i 1970-årene var Cancún fremdeles en underutviklet samling av små fiskerlandsbyer og noen mayaruiner. Sammen med en gruppe internasjonale investorer besluttet den meksikanske regjeringen å gjøre stedet til et internasjonalt turistmål. Det ble bygget vei fra strandområdet til fastlandet og anlagt en internasjonal lufthavn.

Kilde: Wikipedia

Les også: Mystisk haifunn i meksikansk veigrøft

(Saken fortsetter under)

Soldater på innsiden av Plaza Las Americas kjøpesenter etter å ha mottatt rapport om skyting i Cancun 17. januar 2017. Foto: AP

På sine nettsider skriver Utenriksdepartementet (UD) om Mexico at sikkerhetssituasjonen i Mexico er særlig knyttet til organisert kriminalitet og i liten grad angår turister i landet:

«De fleste populære feriesteder, som Cancún, Playa del Carmen, Cozumel, Los Cabos og Puerto Vallarta har hittil vært mindre berørt av voldsbølgen. Det har likevel forekommet visse voldsepisoder rettet mot turister i disse områdene, og det har forekommet skyteepisoder i Playa del Carmen og Cancun.»

UD skriver videre at ambassaden kjenner til at vestlige turister i Mexico har vært ofre for seksuell trakassering og overgrep, inkludert voldtekt.

«Dette synes særlig å ha funnet sted i sammenhenger med høyt alkoholkonsum.»

Les også: Solberg vil ha norsk sjømat inn i mexicanernes taco

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært