Meny

Russland vil innføre eget turistpoliti til Fotball-VM

Til sommeren arrangerer Russland Fotball-VM. Nå vil myndighetene i landet gjennomføre flere tiltak for å gjøre oppholdet enklere for besøkende som ikke er helt stø på russisk språk og kyrillisk alfabet. Foto: Colourbox.com.

Russiske myndigheter leter etter dyktige kvinner og menn som både kan traktere våpen og snakke engelsk.

Til sommeren vil horder av turister og supportere fra hele verden valfarte til Russland og til Fotball-VM som arrangeres i 11 russiske byer mellom 14. juni og 15. juli.

Det kan by på språklige utfordringer i en vertsnasjon hvor engelskkunnskapene er nokså begrenset utenfor Moskva og St. Petersburg.

Derfor vil russiske myndigheter nå gjennomføre flere tiltak for å gjøre oppholdet enklere for besøkende som ikke er helt stø på russisk språk og kyrillisk alfabet.

Engelske anvisninger

Nylig fikk stasjonene på den berømte metroen i Moskva engelsk oversettelse. Snart skal det også markeres med farge hvilke billettboder som har ansatte som behersker engelsk. I vertsbyene har man også så smått begynt å gi informasjon på engelsk på buss og på trikk.

Dette vil komme i tillegg til innføringen av et eget turistpoliti som skal kunne bistå utenlandske turister og supportere på flere språk.

Planene ble presentert av Russlands innenriksminister Vladimir Kolokoltsev mandag, skriver AFP.

Les også: Denne kjolen ble for sexy for turistpolitiet

Språkmektige

Myndighetene i landet leter nå etter våpenkyndige folk som også behersker engelsk. Kjennskap til fransk og spansk og kanskje også kinesisk vil også være et stor pluss for de som ønsker å joine turistpolitiet.

– Disse enhetene vil bestå av ansatte ved innenriksdepartementet som behersker fremmedspråk, uttalte Irina Volk, talskvinne for politiet, mandag.

– Om nødvendig vil personellet også gjennomgå ytterligere opplæring, sa Volk.

Moskva har i fire år hatt et eget turistpoliti stasjonert ved de mest kjente landemerkene i og rundt Kreml.

Det er ikke kjent hvor stor andel av den eksisterende politistyrken i de 11 vertsbyene som har kjennskap til fremmedspråk, skriver AFP.

Les også: Ti ting du ikke bør gjøre i Phuket

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært