Meny

Eiffeltårnet får ny farge

Eiffeltårnet skal males igjen. Nå går diskusjonen på hvilken farge som skal velges. Foto: Colourbox.com
50.000 liter maling må til når Eiffeltårnet skal males for 20. gang.

Omtrent hvert syvende år males Eiffeltårnet på grunn av rust, forurensning og enorme mengder fugleskitt. Siden det verdenskjente tårnet i sentrum av Paris åpnet i 1889, har Eiffeltårnet blitt malt 19 ganger. Nå skal tårnet igjen få et nytt strøk maling, og franskmennene diskuterer hvilken farge det bør bli.

Tårnets opprinnelige farger var av en mørkerød nyanse, valgt for å dekke over eventuelle begynnende rustdannelser. Rundt år 1900 ble tårnet malt gult, mens det i 1907 fikk et nytt strøk med en betydelig avdempet brunlig nyanse.

Brunskjæret ble beholdt da norske Jotun sto for malingen sist gang Eiffeltårnet ble malt i 2009-2010.

Les også:  Øverst i Eiffeltårnet var det et hemmelig rom

Det er ennå ikke kjent hvilken farge som er valgt denne gang, men ifølge franske myndigheter er planen å avdekke tårnets tidlige farger, skriver AFP Relaxnews som siterer franske Le Parisien.

I arbeidet med å vedlikeholdet Eiffeltårnet er det derfor ikke utenkelig at tidligere lag med maling vil bli skrapet fram, for å finstudere alle de 19 tidligere fargene.

Opplysningene har ført til spekulasjoner om bystyret i Paris planlegger å endre dagens farge markant eller bringe tilbake en av de tidlige fargene.

Reise
Populært