Meny

Kuldesjokk på Kanariøyene: Kaldeste vinter på 46 år

Mange solsenger har stått tomme på Gran Canaria etter den uvanlig kalde vinteren. Illustrasjonsfoto: Playa del Inglés , Gran Canaria , Kanariøyene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Uvanlig lave temperaturer har preget Gran Canaria denne vinteren. Det er 46 år siden sist det var så kaldt på den populære ferieøya.

I de kalde vintermånedene velger mange nordmenn å reise til varmere strøk. Når kulden biter hjemme i Norge, er det fristende å bytte ut vintersko med sandaler.

Men for de som har besøkt Kanariøyene i februar har shorts og miniskjørt blitt liggende i kofferten til fordel for varmere klær.

«Ekstremt kaldt»

Temperaturer ned mot frysepunktet er ikke normalt på denne tiden av året, men 7. februar ble det målt 7,6 plussgrader på flyplassen på Lanzarote. Det er den laveste temperaturen som er registrert siden målingene startet i 1972, skriver Canariposten.

Gjennomsnittstemperaturen i februar lå to grader under normalen, og flere steder langs kysten har minimumstemperaturen krøpet ned mot 14 grader.

Les også: Boligprisene på Kanariøyene er lavere nå enn i 2004

Norsk ektepar meiet ned av drosje på Kanariøyene

Unormalt mye nedbør

Ifølge statsmeteorologene i det spanske Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) blir årets vinter karakterisert som «ekstremt kald.»

Også badevannet er kaldere enn normalt.

I tillegg har februar vært uvanlig fuktig. Det har falt 200 millimeter nedbør i 900 meters høyde, mens det i mer lavereliggende deler av Kanariøyene har kommet dobbelt så mye regn; 400 millimeter, melder lokalavisen.

Sist gang det ble målt så mye nedbør var i februar 2010.

Sjekk været på ditt reisemål

PS: For dem som eventuelt allerede har kjøpt flybillett og hotell, kan vi berolige med langtidsvarselet for Gran Canaria:

Skjermdump: Yr
Reise
Populært