Slik er nordmenns reisevaner

<p>Ifølge British Airways er nordmenn flest for vanedyr å regne, som møter opp tidsnok og har stålkontroll på pakkingen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.om</p>
Ifølge British Airways er nordmenn flest for vanedyr å regne, som møter opp tidsnok og har stålkontroll på pakkingen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.om

Eksotiske reisemål er ikke er nok til å vippe reisevante nordmenn av pinnen.

Skal vi tro British Airways, er dette selve bildet av Ola og Kari Nordmann på tur:

Nordmenn reiser både ofte og langt, og den hyppige reisingen viser seg igjen i våre ferievaner. Vi er ellers trofaste vanedyr, møter opp tidsnok på flyplassen og har stålkontroll på pakkingen.

Men det er spesielt én ting som gjør oss skeptiske når vi befinner oss utenfor Norges landegrenser.

Alkohol avhengig av reisetid

Bakgrunnen for denne karakteristikken er en fersk undersøkelse om reisevaner i Europa, gjennomført av OnePoll.com på vegne av British Airways. Undersøkelsen, som her hjemme ble utført blant 1.000 nordmenn i januar i år, viser at nordmenn i gjennomsnittet har fem flyturer i løpet av et år, og gjennomsnittsreisen er på hele 3 timer og 53 minutter.

Ifølge studien betegner 87 prosent seg selv som organiserte, med stålkontroll på både timeplanen og pakkingen. Det er i så fall mer enn noe annet land i undersøkelsen. Over halvparten foretrekker også å holde seg til faste rutiner, og sier de står opp samme tidspunkt hver dag, selv på ferie.

59 prosent av nordmenn svarer at de ankommer flyplassen i god tid før avreise, men hva de bruker den ekstra tiden på varierer. Mens kun 1 av 10 nordmenn drikker alkohol uavhengig av når på døgnet de reiser, svarer 30 prosent at de kun drikker alkohol hvis reisen er på et akseptabelt tidspunkt. Hele 37 prosent svarer at de ankommer flyplassen før innsjekking har åpnet.

Les også: Viser fram cruiseskipenes «gullalder»

(Saken fortsetter under)

Nordmenn reiser på fem flyturer i snitt i løpet av et år. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Nordmenn reiser på fem flyturer i snitt i løpet av et år. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Skeptisk til lokal mat

25 prosent av nordmenn unngår å prøve lokale matretter på ferie, og foretrekker å spise på restauranter med mat de kjenner. 17 prosent svarer at de tar med seg egen forsyning av teposer eller kaffe når de reiser.

Mer enn en tredjedel (37 prosent) sier de ser på flyturer som tid for ekstra kos og fråtsing med mat og drikke.

Over halvparten svarer at de kjøper ekstra mat på flyplassen til å ha med ombord. Sandwicher, brus og godteri topper handlelisten.

I stedet for å legge bagasjen i hattehyllen, foretrekker 82 prosent å ha vesken eller bagen under setet. 86 prosent svarer de har mobiltelefonen i fanget under flyvningen.

Les også:

Dette har ikke skjedd på 50 år

Lei av å krige om solseng på ferie? Her kan du nå forhåndsbestille seng

Personvernpolicy