Viser fram cruiseskipenes «gullalder»

Titanic i «dry dock» i 1911.
Titanic i «dry dock» i 1911.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britisk museum vil vise fram livet om bord på fordums transatlantiske cruiseskip.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Victoria og Albert-museet i London har snart premiere på sin nye utstilling «Ocean Liners: Speed & Style». Hyllesten til «reiselivets gullalder» inkluderer mer enn 250 objekter fra transatlantiske cruiseskip som Titanic, Queen Mary og franske SS Normandy - blant annet malerier, skulpturer, modellskip, veggpanel, møblement, tekstiler, fotografier og film, melder nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Formålet med utstillingen er å gi besøkende en idé om livet om bord på skipene som revolusjonerte cruisefarten fra midten av 1900-tallet til slutten av 20-tallet.

Høydepunktene i utstillingen inkluderer en Cartier-tiara, som ble reddet opp fra skipsvraket til passasjerskipet Lusitania, fragmenter av veggpanel fra førsteklasse på Titanic, hertugen av Windsors baggasje og Art Deco-interiør fra røykerommet på SS Normandy.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verk fra moderne kunstnere, designere og arkitekter som har hentet inspirasjon fra denne tidsalderen skal også stilles ut.

Les også: Et unikt museum om kjærlighet og minner

Saken fortsetter under bildeserien

Marlene Dietrich i en drakt fra Christian Dior.

«Ocean Liners: Speed & Style» vil også vise hvordan internasjonale merkevarer brukte skipene som en arena for å reklamere for sine design. Utstillingen inkluderer en Christian Dior-drakt som Marlene Dietrich bar på Queen Mary i 1920, samt Jeanne Lanvin-kjolen som tilhørte Emilie Grigsby, som var passasjer på Aquitania, Olympic og Lusitania mellom 1910 og 1920.

Utstillingen setter også fokus på klasseskillet om bord og hvordan rederiene promoterte ideen om klassereise.

«Ocean Liners: Speed & Style» vises på Victoria og Albert-museet fra 3. februar til 10. juni før den åpner i Dundee 15. september.

Se video: Nå kan du dykke ned til Titanic: