Nå kan du dykke til Titanic

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I juni starter det første bemannede dykket til Titanic på 13 år. Fortsatt er det ledige plasser igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer er det planlagt 54 dykk ned til de rustne restene av verdens kanskje mest berømte passasjerskip. Av disse er det ledige plasser på tre av turene, skriver den kanadiske avisen The Star.

Sommerens dykk til Titanic vil gå over en seksukers periode der hensikten er å kartlegge hvor mye som er igjen av vraket av skipet som sank på sin jomfruferd fra Southampton til New York 14. april 1912.

I dag ligger de sørgelige restene av det en gang så stolte passasjerskipet 3.800 meter under vannoverflaten i Nord-Atlanteren utenfor Newfoundland.

Dypt må du også grave i lommeboka om du ønsker å realisere drømmen om et besøk til det sangomsuste skipet. Prisen for en ekskursjon med miniubåten laget av titan og karbonfiber, er på 130.000 kanadiske dollar, altså omlag 820.000 norske kroner.

Les også: Forsker hevder Titanic var svekket av brann

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle vil få minst ett dykk hver

Ifølge The Star tilsvarer beløpet prisen for en billett på første klasse på Titanics skjebnesvangre jomfrutur - medregnet inflasjonen. Det høye beløpet vil bidra til å finansiere de nye undersøkelsene og inkluderer en syvdagers tur med et forskningsskip til stedet der Titanic sank.

Hver deltaker vil få minst ett dykk ned til vrakstedet på mellom seks og ni timer hvor de kan utforske dekket, broen, baugen og rommet der skipets imponerende trapp en gang tronet.

Gruppen med påmeldte deltagere er i aldersspennet 23 til 75 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En betydelig del av deltagerne er i 50- og 60-årene. De kommer fra hele kloden og vil gå gjennom opplæring for å lære hvordan de kan komme seg ut av et helikopter i vann, og de må være i stand til å klatre opp en seks meter lang stige, sier ekspedisjonsleder Stockton Rush i det private selskapet OceanGate Expeditions.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SE VIDEO: Her synker Titanic minutt for minutt:

Oppdaget i 1985

Litt under 200 personer har inspisert vraket av Titanic siden det sank for snart 106 år siden.

Mer enn 1.500 personer mistet livet da det såkalte usynkbare skipet gikk under etter å ha truffet et isfjell i april 1912, rundt 600 kilometer utenfor kysten av Newfoundland. Vraket ble først oppdaget i 1985.

Skulle prisen på 820.000 norske kroner være for stiv for en norsk lommebok, så finnes det imidlertid billigere alternativer for en Titanic-ferie. Du kan for eksempel besøke det anerkjente Titanic-museet i Belfast, eller besøke fornøyelsesparken i Kina som bygger Titanic-kopi.

Les også: Se «Titanic»-forliset, minutt for minutt

SE VIDEO: Natten filmverden aldri glemmer: