Rekordfå mistet livet i flyulykker i 2017

2017s mest fatale ulykke innenfor kommersiell luftfart skjedde på årets siste dag da 12 mennesker omkom i en flystyrt i Costa Rica. Foto: Reuters / NTB scanpix.
2017s mest fatale ulykke innenfor kommersiell luftfart skjedde på årets siste dag da 12 mennesker omkom i en flystyrt i Costa Rica. Foto: Reuters / NTB scanpix.

2017 var det sikreste året i moderne, kommersiell luftfart.

Til sammen 44 personer mistet livet i fatale ulykker med kommersielle fly i 2017, viser statistikk fra nettstedet Aviation Safety Network. Det gjør fjoråret til det sikreste året innen kommersiell rutetrafikk noensinne.

Fem av ulykkene involverte transportfly mens fem involverte passasjerfly, skriver nettstedet. Med en beregnet flytrafikk på 36,8 millioner flyvninger i året, gir det en rate på ett registrert dødsfall per 7,36 millioner flyvninger.

Les også: – For guds skyld, åpne den jævla døra!

Til sammenligning registrerte Aviation Safety Network seksten fatale flyulykker i 2016 som tilsammen kostet 303 mennesker livet.

Årets alvorligste ulykke skjedde i Costa Rica nyttårsaften da tolv mennesker mistet livet da et lite passasjerfly krasjlandet i et skogsområde.

2017 vil likevel gå inn i historiebøkene med et solid antall døde i flyulykker utenfor kommersiell rutetrafikk. Fjoråret hadde flere ulykker med fraktfly, privatfly og militære fly, hvorav den mest alvorlige skjedde 7. juni da et fly fra Myanmar Air Force styrtet i sjøen og 122 personer mistet livet.

Ifølge Aviation Safety Network var det ved årsskiftet gått 792 dager siden forrige passasjerfly-ulykke med flere enn 100 omkomne. Det er rekord siden nettsiden begynte å føre statistikk på 1990-tallet.

Les også: Det er ikke flystyrt du skal være redd for

Personvernpolicy