– Gjestene går nesten rundt i ekstase

Det er ikke den norske julefeiringen som trekker gjester til Tromsø. Foto: Robin Tøllefsen
Det er ikke den norske julefeiringen som trekker gjester til Tromsø. Foto: Robin Tøllefsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En eksplosjon i nordlysturister fra verden over har gjort jula til høysesong for hotellbransjen i Tromsø.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter noen travle uker med å handle inn de siste gavene, sikre seg de rette ingredienser til julemiddagen og pløyd gjennom filmene som kun kan ses én gang i løpet av året, har julefreden begyunt å senke seg hos de fleste av oss.

Men der andre tar juleferie fra jobben, har de ansatte ved Scandic Ishavshotell i Tromsø hendene fullere enn noen gang.

– Det er ikke mer enn 7 år siden vi måtte holde stengt i jula, fordi belegget var for dårlig. Siden den gang har det vært en enorm vekst i turister som kommer til byen i jula, og der vi før ikke hadde noe å gjøre – jobber vi nå på spreng, sier hotelldirektør Poul Henrik Remmer i en pressemelding.

I år har er nesten alle rom booket, men det er ikke den norske julen som tiltrekker seg turister på denn tiden av året.

– 95 prosent av gjestene hos oss i jula er nordlysturister, som kommer for å oppleve den fantastiske naturen Tromsø og Arktis har å by på vinterstid, sier Remmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Gjestene som kommer hit føler seg som om de er på ekskursjon, og går nesten rundt i ekstase i disse tider, fortsetter han.

(Saken fortsetter under)

De ansatte ved Scandic Ishavshotel har travle arbeidsdager i julen. Foto: Tiller Foto
De ansatte ved Scandic Ishavshotel har travle arbeidsdager i julen. Foto: Tiller Foto

6 av 10 besøkende er asiater, hvilket setter sitt preg på kjøkkenmenyen.

– Det er en ganske spesiell julestemning hos oss i julen. Vi har ansatte fra 30 nasjonaliteter i jula, og gjester fra enda flere land. Det betyr at samtidig som vi feirer jul på hotellet, må vi tilpasse oss gjestene våre. Vi har blant annet kjøpt inn riskokere slik at vi kan tilby sticky rise til gjestene, noe som er veldig populært.