Ny attraksjon skal ramme inn Dubai

Størst, høyest, mest spektakulært. Dubai er kjent for sine ekstreme attraksjoner. Nå åpner de en ny - som skal ramme inn det hele.

Myndighetene i ørkenstaten håper Dubais nye attraksjon vil føye seg inn i rekken av ikoniske bygninger turistene må få med seg i ørkenstaten. Illustrasjon: dm.gov.ae.
Myndighetene i ørkenstaten håper Dubais nye attraksjon vil føye seg inn i rekken av ikoniske bygninger turistene må få med seg i ørkenstaten. Illustrasjon: dm.gov.ae.

Dubai har blitt kalt et Las Vegas på steroider. Gjennom et par årtier har arkitekter og investorer sett på ørkenstaten som en slags arkitektonisk lekegrind, som en sandkasse hvor det er om å gjøre å bygge størst, høyest, mest spektakulært.

I januar åpner Dubai sin foreløpig siste attraksjon, «Dubai Frame». Det blir en attraksjon som symbolsk skal ramme inn og vise transformasjonen fra en stille ørkenlandsby til en verdensmetropol berømt for sine skyskrapere, shoppingmuligheter og attraksjoner.

Les også: Dubai for hele familien

Som navnet tilsier er «Dubai Frame» formet som en billedramme. Men fordi det er Dubai det er snakk om, er selvsagt dimensjonene enorme. Rammesøknaden ser likevel ut til å ha gått i orden for prosjektet som består av to 150 meter høye tårn forbundet med en 93 meter bred bro på toppen.

Ifølge den offisielle nettsiden til «Dubai Frame», vil attraksjonen bestå av et museum på bakkeplan viet Dubais utvikling og vekst. Den øverste etasjen vil være et observasjonsdekk med utsikt mot Dubais imponerende skyline på den ene siden og det mer tradisjonelle Dubai på den andre siden. Det 93 meter lange observasjonsdekket vil blant annet ha glassbunn. I det ene heistårnet vil besøkende få en presentasjon av det futuristiske Dubai, med fokus på hvordan Dubai vil kunne komme til å se ut om 50 år.

Les også: Ørkenby sikter mot tittelen «Verdens mest aktive»

Myndighetene i ørkenstaten håper den nye attraksjonen vil føye seg inn i rekken av ikoniske bygninger turistene må få med seg, på lik linje med verdens høyeste bygning Burj Khalifa og det kjente hotellet Burj Al Arab. Det er forventet at «Dubai Frame» vil kunne trekke til seg to millioner besøkende årlig.

Billettprisen for å besøke attraksjonen vil være rundt 65 kroner for barn og 110 kroner for voksne. Barn under tre og voksne over 60 vil få gratis adgang.

«Dubai Frame» var opprinnelig planlagt åpnet i november i år. Ifølge flere lokale medier er åpningsdatoen nå forskjøvet til januar 2018.

Les også: Bygger gigantisk undervannshotell i Dubai

Personvernpolicy