Bygger verdens største kunstige strand utenfor Madrid

Her kan du se hvordan «Alovera Beach» er tenkt å se ut.

Spanjolene skal friste turister med 15.000 kvadratmeter kritthvit sand og turkisblått vann – nesten 300 kilometer fra nærmeste kyst.

Ifølge en undersøkelse gjort av Respons Analyse for SpareBank1 tidligere i år, reiser en halv million nordmenn til Spania på ferie i år. Dermed har Spania passert Danmark som nordmenns mest populære ferieland.

Men, det er ikke enhver spansk by forunt å kunne friste med sydende strandliv, noe de som har besøkt Madrid kan bekrefte. Nå melder imidlertid reiselivsmagasinet Vagabond at myndighetene i den spanske hovedstaden har et ess i ermet; Verdens største kunstige strand.

Stranden, som har fått navnet «Alovera Beach», skal etter planen stå ferdig i 2020. Den falske sjøen og stranden skal konstrueres av Grupo Rayet og det chilenske selskapet Crystal Lagoons.

Myndighetene har kalkulert at «Alovera Beach» skal ta imot en kvart million besøkende i året, der 15.000 kvadratmeter sandstrand, turkisblått vann, barer og restauranter skal være til rådighet. Og inngangsprisen kan neppe kalles avskrekkende; 10 euro (cirka 95 kroner) per badenymfe og strandløve.

Les også:

– Dette er verdens beste øyer

Svømming forbudt ved flere strender i Thailand

La Gomera - den glemte kanariøya

– Dette er verdens ti beste strender

På denne paradisøya er det totalforbudt å gå i land

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden