Batteri eksploderte på flyplass i Orlando - skapte full panikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som reisende kan det være lurt å tenke over hvilke batteridrevne apparater som får bli med i bagasjen. En passasjer i Orlando skulle kanskje ønske at han hadde latt kameraet bli hjemme. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et overopphetet batteri i kameraet var nemlig årsaken til at det oppstod full panikk på Orlando International Airport i Florida før helgen.

Kameraet, som lå i en håndbagasje, begynte å brenne da eieren stod i sikkerhetskontrollen. Ifølge politiet fikk flere panikk da de hørte lyden av at batteriet eksploderte og så hvit røyk stige fra bagasjen, skriver den amerikanske avisen Florida Today.

Passasjerene i hovedterminalen ble evakuert og flere fly ble holdt på bakken. Det begynte også raskt å florere meldinger om skyting på flyplassen på sosiale medier.

Hendelsen ble imidlertid avklart etter hvert og ingen kom til skade.

Les også: Fjernkontrollen tok fyr da ingen var hjemme

Flere episoder

Batteriet i kameraet var ifølge Florida Today et såkalt litium-ionbatteri, et batteri som kan lades opp og som er populært å bruke i bærbar elektronikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er langt ifra første gang at et batteridrevet apparat har skapt problemer for folk på reise. Blant annet forbød flere flyselskaper i fjor Samsung Galaxy Note 7 etter at flere opplevde at batteriet i telefonen eksploderte.

Tidligere i vår fikk en kvinne brannsår i ansiktet da hodetelefonene hun brukte begynte å brenne på en flytur mellom Kina og Australia.

Bakgrunn: Fly måtte evakueres da Samsung-telefon tok fyr