Batteri eksploderte på flyplass i Orlando - skapte full panikk

Som reisende kan det være lurt å tenke over hvilke batteridrevne apparater som får bli med i bagasjen. En passasjer i Orlando skulle kanskje ønske at han hadde latt kameraet bli hjemme. 

Et overopphetet batteri i kameraet var nemlig årsaken til at det oppstod full panikk på Orlando International Airport i Florida før helgen.

Kameraet, som lå i en håndbagasje, begynte å brenne da eieren stod i sikkerhetskontrollen. Ifølge politiet fikk flere panikk da de hørte lyden av at batteriet eksploderte og så hvit røyk stige fra bagasjen, skriver den amerikanske avisen Florida Today.

Passasjerene i hovedterminalen ble evakuert og flere fly ble holdt på bakken. Det begynte også raskt å florere meldinger om skyting på flyplassen på sosiale medier.

Hendelsen ble imidlertid avklart etter hvert og ingen kom til skade.

Les også: Fjernkontrollen tok fyr da ingen var hjemme

Flere episoder

Batteriet i kameraet var ifølge Florida Today et såkalt litium-ionbatteri, et batteri som kan lades opp og som er populært å bruke i bærbar elektronikk.

Det er langt ifra første gang at et batteridrevet apparat har skapt problemer for folk på reise. Blant annet forbød flere flyselskaper i fjor Samsung Galaxy Note 7 etter at flere opplevde at batteriet i telefonen eksploderte.

Tidligere i vår fikk en kvinne brannsår i ansiktet da hodetelefonene hun brukte begynte å brenne på en flytur mellom Kina og Australia.

Bakgrunn: Fly måtte evakueres da Samsung-telefon tok fyr

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden